Високата заплата на депутата попречи ли на Суджукгейт, на Хасковогейт?

...
Високата заплата на депутата попречи ли на Суджукгейт, на Хасковогейт?
Коментари Харесай

Нинова: На 400 души растат заплатите с 500 лв., а на 4 милиона - с 50 лв. Това е несправедливо!

Високата заплата на депутата попречи ли на „ Суджукгейт ”, на „ Хасковогейт ”? Заплата се дава за труд, а не с цел да не крадеш. Като крадеш, отиваш в пандиза.

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по БТВ. По думите й се задълбочават неравенствата в обществото. „ На 400 души автоматизирано порастват заплатите с 500 лева, а на 4 милиона- с 50 лева ”, изясни Корнелия Нинова. Тя напомни също, че по предлагането за нарастване на партийните дотации, Българска социалистическа партия е гласувала срещу.

„ Къде отиде правилото за равни права, за равни благоприятни условия? 4 млн. българи работят под междинната заплата в България по данни на КНСБ, като 400 000 са на минималната работна заплата, а 400 индивида в страната са на 3 междинни работни заплати ”, изясни водачът на опозицията.

Тежък пестник за България и за страната ни от младите европейци. Важно е това, което сподели президентът на младежкия конгрес за случилото се в София: " Разруши се работата на поколенията преди нас. Унищожи труда на няколко поколения младежи и сподели цялостно неуважение към младежите въобще. ” Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по БТВ за Европейския юношески конгрес. Тя бе безапелационна, че не се е говорило за политики за младежите. „ Не е имало нито един младеж в панелите на полемиката. Няма политика за младите, има тотално отчаяние. На алкохола, полуголите дами и неналичието на политики- има опция. И Българска социалистическа партия я показа ”, изясни водачът на левицата. Тя напомни, че Българска социалистическа партия е предложила по- ниски лихви за младежите, които учат, само че ГЕРБ са отхвърлили предлагането, загрижени за облагите на банките. Левицата предложи също работещите фамилии с две деца да заплащат по-малко налози, както и културния чек, само че и това е било отхвърлено.

Българска социалистическа партия е опция.

Левицата пое комисията за ЧЕЗ, с цел да проверява ръководещите „ Да бъдеш министър председател и да имаш министри, значи общо ръководство. Да имаш ръководител на анкетна комисия, която би трябвало да проверява възможни подозрения за корупция и злоупотреби при ръководещите, не е общо ръководство, а е опция. ” Това сподели Корнелия Нинова за комисията за ЧЕЗ с ръководител от Българска социалистическа партия. По думите й левицата не може да си стои в ъгъла, когато някой на мрачно взима ЧЕЗ и една трета от енергоразпределението на страната. „ Поемаме комисията за ЧЕЗ и свършваме работа. Най-нормалното в един парламент е анкетните комисии, които проверяват ръководещите, да се оглавяват от опозицията – по този начин е в цивилизованите страни. Един път това ще се случи у нас и някои ще кажат, че не било обикновено ”, сподели тя.

Корнелия Нинова изясни и какво е свършила комисията за ЧЕЗ с ръководител от Българска социалистическа партия: „ Какви въпроси стояха първоначално. Единият е – има ли страната отношение към договорката. От държавното управление споделиха, че нямат и не знаят за нея. Доказа се, че държавното управление излъга, че не му е била предлагана договорката за ЧЕЗ. ” Лидерът на опозицията изясни, че и по втория значим въпрос за финансирането на договорката – има ли банки зад договорката, към този момент има отговори. „ ПИБ подтвърди, държавната банка за развиване сподели, че е дала писмо за желание. Излиза, че държавното управление е знаело и страната е стояла зад Гинка ”, изясни Нинова и добави, че е станало ясно и коя е Гинка Върбакова. „ Двадесет и няколко компании на Гинка Върбакова, брачният партньор й и свързани лица, се проверява от прокуратурата ”, изясни ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова сподели също, че по време на договорката за ЧЕЗ от компанията са поискали и 51% нарастване на нощната цена. „ Дори единствено да не се усили с 51% цената на тока, ще е огромен триумф, тъй като е значимо за 3 милиона българи ”, безапелационна бе тя. Нинова посочи, че в Чехия и във Франция има държавни ЕРП-та и попита- за какво в България да няма?

За КСНС при президента водачът на опозицията изясни, че за следващ път Цветанов насочва недоказани обвинявания за най-тежките закононарушения по Наказателния кодекс – закононарушения против Републиката, като измяна изменничество и шпионаж. „ Обърнах се към Цветанов и му споделих да внимава какво приказва, да не се стигне до следващото дело против него в Страсбург по правата на индивида. Заради него неведнъж сме осъждани там ”, сподели Нинова и се базира на отчет на Американския департамент, съгласно който сме наказани неведнъж, поради сходни изявления, като за това заплаща българският народ. „ Кога Цветан Цветанов ще заплати от джоба си парите, които заплати българския народ поради изявленията му? ”, попита Нинова и добави, че президентът е разгласил документа, от който излиза наяве, че няма даже и намек за излизане на България от НАТО и Европейски Съюз. Тя бе безапелационна, че това е офанзива против президента от ГЕРБ, като острието е Цветан Цветанов.

Управлението на страната в този момент е една дума - Нестабилност „ Нестабилност. Заради многото спорове в самата коалиция. Нестабилност и в обществото, тъй като съвсем всяка седмица има митинг на хората. ” Това съобщи Корнелия Нинова в отговор на въпрос по какъв начин прави оценка ръководството на страната.

„ Вчера бяха лекари, през днешния ден са миньори, оня ден бяха хората с увреждания. Обществото ври от неодобрение. Управляващите не желаят да видят, че хората са недоволни и че ги подлагат на критика. Цензура, тирания, ограничение на свободата на словото. Пише го и в отчета на департамента на Съединени американски щати ”, сподели най-после водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР