Високата смъртност в България през изминалата година, свързана с пандемията

...
Високата смъртност в България през изминалата година, свързана с пандемията
Коментари Харесай

СЗО: Случващото се в България е истинска трагедия

Високата смъртност в България през миналата година, обвързвана с пандемията от COVID-19, накара представителят на Световната здравна организация (СЗО) в страната - Скендер Сила, да съобщи: "Това, което се случва в България сега, е същинска покруса ".

"Във втората година на пандемията, през 2021 година са изгубени повече от 23 000 човешки живота. Това е тройно повече от първата година на пандемията. България е на второ място по смъртни случаи, за жалост толкоз доста животи са изгубени заради неналичието на доверие и връзка. Не трябваше да позволите това да се случи, тъй като към този момент имаше висококачествени ваксини, които бяха доставени в България ", добави доктор Сила пред Българска национална телевизия.

В ефира на държавната телевизия той прикани българите да си слагат още по-масово ваксини: "Призовавам всички българи да се имунизират, да употребяват тази опция. Установихме, че към 12% от българското население е изрично срещу имунизациите. Останалите са по-скоро колебаещи се, тъй че ние би трябвало да им предоставим нужната информация ". Той изясни, че бустерната доза дава повече от 80% понижаване на риска от хоспитализация при заразяване.

Представителят на СЗО изясни също, че сега се работи по ново потомство ваксини. "Производители към този момент работят по новите ваксини, след няколко месеца може би ще имаме ново потомство ваксини. Експертите от СЗО предлагат да се работи по ново потомство ваксини в три посоки - моновалентна против Омикрон, поливалентна, формирана от няколко детайла и дълготрайно да се работи върху така наречен панкоронавирусна ваксина, която ще обгръща разнообразни варианти от разнообразни групи коронавируси ", добави доктор Скендер Сила.

1 заразява 100

Човек с "Омикрон " може да болести над 100 души по едно и също време, в случай че киха или кашля. Това мнение изрази известният съветски имунолог Владимир Болибок, представен от БГНЕС.

„ Говоренето, даже елементарното дишане и прозяването са задоволителни, с цел да се освободи аерозол, съдържащ частици слюнка, слуз, в която ще има задоволително вирус, с цел да болести други най-малко 100 души едновременно “, - сподели той.

Според специалиста Омикрон превъзхожда морбили по инфекциозност. "Морбили се смяташе за най-заразната болест, само че Омикрон надмина даже нея в това отношение ", счита специалистът.

Омикрон бе регистриран публично на 26 ноември предходната година. До момента е разпознат допълнително от 100 страни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР