Високата производителност е умение, което може да бъде усвоено чрез

...
Високата производителност е умение, което може да бъде усвоено чрез
Коментари Харесай

Как да успеем: 10 навика на високопродуктивни хора

Високата продуктивност е умеене, което може да бъде усвоено посредством разбиране на навиците на хора, постигнали триумф в своята специалност, бизнес и други области. Всеки човек има собствен личен, само че известната писателка и специалист по домашна стопанска система Марта Стюарт разпознава 10 навика, които работят за всеки, и ги събра в своя блог.
Приоритизиране
Много хора идват на работа и незабавно се „ гмуркат “ в имейл или мигновени известия, с цел да отговорят на всички известия, само че това е фундаментално неправилно. Когато започнете нов ден, би трябвало да си съставите лист с най-важните цели, предлага Мелиса Гратиас, Ph.D., треньор по работливост, създател и преподавател.

" Веднага щом влезете в претъпкания вагон на метрото, който е вашата пощенска кутия, вие тръгвате на път. Грижите се за потребностите на другите хора. Подреждането на целите ви оказва помощ да останете фокусирани и дейни ", акцентира тя.
 работни проекти за девойки в офиса Когато стигнете до работа, не се гмуркайте с главата напред в анализиране на имейли. Снимка: Racool_studio/FreepikФизически извършения
Не е загадка, че упражненията усъвършенстват мозъчната функционалност. Изследванията демонстрират, че включването на извършения в работния ден може да усъвършенства уменията за ръководство на времето със 72%. Те също по този начин покачват силата, предизвикват човек да прави по-здравословен избор на храна денем и усъвършенстват съня, споделя Кристъл Конър, лайф коуч и хазаин на подкаста Как да бъдеш рискова жена.
 спорт, извършения, извършения Физическите извършения зареждат с сила и дават мощ за постижения Снимка: FreepikОптимизация
Хората, които поддържат всекидневен лист със задания, са по-продуктивни от тези, които не го вършат. Но инструментите, които употребявате, са също толкоз значими, колкото и самият лист.

„ Запазете последните 15 минути от всеки ден, с цел да актуализирате главния си лист със задания. Изтрийте това, което сте приключили, прибавете нови неща и отделете малко време, с цел да си поемете мирис и да признаете, че сте свършили допустимо най-хубавата работа “, споделя Гратиас.
 проекти за лист с девойки Всеки ден правете лист със задания, които би трябвало да бъдат изпълнени до вечерта Снимка: lookstudio/FreepikПауза на мозъка
Почивките са от значително значение за продуктивността. Когато имаме доста работа, ни е по-лесно да се оправим със задачата, вместо да губим време за отмора. „ Вършете действия, които дават отмора на аналитичните и решаващи проблеми елементи на мозъка ви: станете от бюрото си, отидете на къса разходка, разтегнете мускулите си, слушайте музика и медитирайте. Избягвайте да прелиствате обществените медии по време на тези почивки, тъй като „ интензивността не дава на префронталния кортекс време за отмора “, споделя специалистът по продуктивност.
Творчество
„ Създаването на утринен табиет, който очаквате с неспокойствие, ще ви помогне да станете от леглото и ще облекчи сложните усеща. Често се разсънвам с възприятие на боязън, празност или черноглед и когато се усещам по този метод, всичко, което желая да направя, е да се завия с одеялото и... да поспя. Вместо това открих, че творчеството е най-хубавият антидот против скептицизма. Именно заради това се образовах да ставам рано, да върша чай, да взема химикал и да рисувам сред 5 и 6 инча сутринта “, споделя своя опит Айше Бирсел, Life coach и създател на „ Създайте дълъг живот, който обичате “.
 момиче художник изобразяване творчество Креативността ще ви помогне да разтоварите мозъка си и да получите нови силиСнимка: freepikБез многозадачност
Много хора имат вяра, че продуктивността е тясно обвързвана с многозадачността, само че в действителност е тъкмо противоположното. Ако се съсредоточим върху едно нещо, е по-вероятно да го свършим по-бързо, в сравнение с да жонглираме с голям брой задания.
 
" Включете две или три значими задания, които би трябвало да бъдат изпълнени през целия ден. Не преминавайте към идната задача, до момента в който тази, върху която работите сега, не е приключена. Това ще ви спести от опитите да изпълнявате няколко задания по едно и също време и да се чувствате като не върша нищо. " приключен в края на деня. Когато оставите голям брой задания незавършени, се чувствате като че ли не сте постигнали нищо ", споделя Кристъл Конър.
Поставете и проследете задачите си
Високопродуктивните хора дефинират, документират и споделят задачите си за идната година, отбелязва Гратиас. Отделяйте време всеки месец (или всяка седмица), с цел да оцените напредъка си към тези цели.

„ Без цели вие се лутате през живота си, съсредоточени върху земята тъкмо пред вас, а не върху върха на планината в далечината “, споделя тя.
Делегирайте, когато е допустимо
Освобождаването на време може да ви направи по-продуктивни, тъй че Конър предлага да делегирате задания за по-успешен персонален и професионален живот:

„ Делегирайте задания, които могат да се извършват по-ефективно и бързо от някой различен. Това може да значи да наемете някой, който да оказва помощ в почистването на къщата, да поръчва хранителни артикули, да доставя храна или да делегирате задания на сътрудници, които могат да ги извършват по-добре. “ „.
 офис проекти за девойки Някои задания могат да бъдат делегирани на тези, които могат да се оправят по-добре с тяхСнимка: nensuria/freepikПрактикувайте съчувствие
Казването на „ Обичам те “ на себе си в края на всеки ден ще ви помогне да бъдете по-продуктивни в бъдеще. В началото може да наподобява неуместно, само че го правете най-малко 21 дни, с цел да ви стане табиет. След като пренастроите мозъка си, ще откриете, че практикувате съчувствие към себе си и избягвате самоиронични забележки като „ Това беше неуместно от моя страна “, допуска Бирсел.
Ново начало
Докато растем персонално и професионално, може да е мъчно за новак да стартира изначало в друга област. Но съществуването на " разум на новак " ще ви бъде единствено от изгода.

„ Това е контраинтуитивно, само че това, че сме най-хубавите, може да ни спре. Аз образовам най-хубавите създатели, ръководители и водачи на мисли и им подсещам, че всички страхотни планове стартират двусмислено. Изследването на незнайното може да докара до най-смислената работа “, споделя Айше Бирсел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР