Висока подкрепа за еврото в Хърватия година след влизането на

...
Висока подкрепа за еврото в Хърватия година след влизането на
Коментари Харесай

Асен Василев: Вече имаме напълно изпълнени 3 от 4 критерия за еврозоната

Висока поддръжка за еврото в Хърватия година след влизането на страната в еврозоната. Това установи шефът на Хърватската централна банка Борис Вуйчич, който е на публично посещаване у нас.

Той беше изслушан от депутатите в Комисията по въпросите на Шенген и еврозоната. Вуйчич регистрира още постоянни цени на стоките и услугите без внезапно повишение на инфлацията.

" Един от най-трудните критерии за нас при присъединението ни към еврозоната, както и за България, е обвързван с инфлацията и повода е, че се направи оценка за осъществяването на критериите, само че тъкмо към този миг стартира да пораства инфлацията в Европейския съюз, а с това се усили и инфлацията в еврозоната ", съобщи Борис Вуйчич.



" Вече имаме изцяло изпълнени 3 от 4 критерия и сега следим инфлацията, която при нас спада по-бързо, в сравнение с в еврозоната и моделите и на Европейската комисия, и Европейската централна банка, и нашите вътрешни модели. През 2024 година този аршин също ще бъде изпълнен и надлежно 2025 година се надявам да станем 21-ата страна в еврозоната ", добави министърът на финансите Асен Василев.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР