Висока оценка за България от НАТО. Според върховния командващ на

...
Висока оценка за България от НАТО. Според върховния командващ на
Коментари Харесай

НАТО с висока оценка за България

Висока оценка за България от НАТО. Според висшия командващ на Съюзното командване на Алианса по трансформацията Филип Лавин страната ни заема основна роля в Черноморския район. Той регистрира приноса на България към задачите в Косово и Ирак и помощта на страната за Украйна.

Лавин се срещна с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, а той, от своя страна, съобщи, че развиването на въоръжените ни сили е приоритет и обект на дълготрайна национална политика.

„ България и Въоръжените сили на България изиграха изключителнa роля за построяването на бойната група на НАТО на ваша територия. Съюзното командване проучва евентуалните закани. Включително тези, които произтичат от аспирациите на Русия. За нас опитът на България в тази област е скъп “, съобщи Филип Лавин, представен от Нова.

„ Ние имаме и друго предизвикателство – да осигурим приемането и прекосяването на непознати войски в наш интерес, в полза на груповата защита, на целия Югоизточен фланг, да влагаме в такива качества и да влагаме в качества, които пазят тези сили “, съобщи Емил Ефтимов, шеф на защитата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР