Visa публикува резултатите от проучване, което изследва в подробности моделите

...
Visa публикува резултатите от проучване, което изследва в подробности моделите
Коментари Харесай

Проучване на VISA: Пътуваме по-често, но за по-кратко в чужбина


Visa разгласява резултатите от изследване, което изследва в детайлности моделите и трендовете на пътешестване и туризъм през 2017 година Изследването “Глобални настройки за пътувания” демонстрира, че прогонването на напрежението е главната причина за хората да пътуват. Същевременно някои действия, като приемане, носене и замяна на пари в брой могат да причинят тревога и стрес у пътуващите.

С услугите на Visa за електронни разплащания картодържателите разполагат със свободата да пазарят по целия свят и да се възползват от преференциални валутни курсове при разплащане в локална валута, както и да избегнат скрити такси за превалутиране, когато се върнат в страната си.

Макро трендове при пътуванията през 2018 година:

В допълнение към изследването на аргументите и методите на обмисляне, изследването “ГЛОБАЛНИ НАГЛАСИ ЗА ПЪТУВАНИЯ” измежду пътуващи от 27 страни разкрива още редица макроикономически трендове, които се чака да продължат и през 2018 година:

Все по-кратки пътувания: междинният брой нощувки на световно равнище е осем, в съпоставяне със приблизително 10 нощувки за пътешестване през 2013 година

Повече пътувания в чужбина: на световно равнище се обрисува наклонност за повече пътувания в бъдеще: от приблизително 2,5 пътувания за последните две години до приблизително 2,7 за идните две. Най-много пътувания през последните две години са осъществени в района на Северна и Южна Америка – приблизително 3,2 за 2017 година

Технологиите оказват помощ на пътуващите да се ориентират по-лесно: 88% от пътуващите споделят, че са имали интернет връзка по време на пътуването си. Почти половината от участниците в изследването (44%) употребяват приложения за споделено пътешестване на територията на страната, която посещават.

Няколко дестинации с едно пътешестване: 11% от пътуванията по света включват визити на няколко страни в границите на едно пътешестване.

Най-посещаваните страни са Япония, Съединени американски щати и Австралия: най-посещаваната дестинация в света през последните две години е Япония, която измества Съединени американски щати от челното място. Тук би трябвало да се означи и ролята на желанията съгласно произхода: да вземем за пример, хората от района на Тихоокеанска Азия най-често избират Япония като дестинация за пътешестване. Американските жители избират континентална Европа, Мексико, Канада и Япония.

Общ разход: жителите на Саудитска Арабия се подреждат преди всичко във връзка с общата изхарчена сума за резервации, билети и разноски по време на пътешестване в чужбина. Следват ги китайците, австралийците, американците и кувейтците.

Улеснени разплащания в чужбина

Все повече хора се възползват от опциите на технологиите при обмисляне на своето пътешестване – през 2017 година 83% от пътуващите са употребявали софтуерно решение, спрямо 78% през 2015 година Същевременно, обаче, по-голямата част от хората към момента избират аналоговите способи за разплащане в чужбина.

Въпреки че доста от пътуващите употребяват банкови карти, множеството от тях (77%) към момента избират разплащане в брой. В същото време при разплащане в чужбина с карти Visa, потребителите могат да се възползват от преференциални обменни курсове, като си спестят изненадващи такси за превалутиране.

Тенденции при разплащане в брой по време на пътешестване в чужбина:

Парите в брой предизвикват тревога: главното терзание по време на пътешестване е загубата или кражбата на пари в брой.

Разточителни разноски: междинната изхарчена сума при пътешестване в чужбина е 1 793 $ за едно пътешестване. Средната сума в брой, с която пътуващите разполагат в себе си, доближава еквивалента на 778 $.

Предварителна подготовка : За да разполагат с такива суми в брой, 72% от хората обменят пари в съответната валута още до момента в който са в родината си и преди самото пътешестване.

Съображения за сигурност: едвам един на всеки 10 души тегли пари от банкомат в чужбина. Водещата причина за това е обвързвана със сигурността – един от всеки петима пътуващи показва, че не тегли пари от банкомат от съображения за сигурност. Жителите на Европа, Близкия изток и Африка са по-склонни да теглят пари от банкомати в чужбина, спрямо хората от останалите райони.

Спестени пари в брой : Цели 87% от хората показват, че разполагат със останали пари в брой в края на пътуването. Едва 29% от пътуващите обменят оставащата сума назад във валутата, в която могат да я употребяват в родината си. Средният размер на останалите пари в брой на световно равнище е 123 $.

„ Развълнувани сме от повишението на интереса към интернационалните пътувания на стадий, в който технологиите играят все по-голяма роля във всеки миг от пътуването. Visa картите подсигуряват на пътуващите сигурни, предпазени, бързи и комфортни разплащания в чужбина, като отстраняват неудобствата на парите в брой. Все повече хора ще подхващат интернационалните пътувания през тази година и се надяваме се да им помогнем да се насладят на пълноценно преживяване “, споделя Лин Бигар, шеф „ Маркетинг и връзки “ на Visa.

Съвети за сигурност и успокоение при разплащане по време на пътешестване

- Използвайте своята Visa карта за заплащане в локална валута, с цел да избегнете скрити такси за превалутиране.

- Използвайте своята кредитна или дебитна карта за покупки. Visa подсигурява сигурни, комфортни и лесни разплащания в чужбина, с които не е нужно да разполагате с пари в брой. Сигурността на потребителите е обезпечена в допълнение и от политиката на Visa за нулеви отговорности, по силата на която картодържателите са освободени от отговорност при неоторизирани придвижвания по техните сметки.

- За спомагателна сигурност, търсете способи за заплащане на задействан от чип POS терминал.

- Търсете логата на Visa или PLUS на POS терминалите или банкоматите: те са гаранция за това, че устройствата одобряват интернационалните разплащания с карта.

Допълнителни резултати от изследването:

Средният разход за едно пътешестване възлиза на 1 793 $. Пътуващите чакат тази сума да нарасне, като максимален растеж се чака измежду пътуващите от района на Близкия изток.

Предвиден разход за идната почивка спрямо предходното пътешестване (средна сума в щатски долари)*

Регион

Последно пътешестване

Следващо пътешестване

Процентен растеж

Средно на световно равнище

1793

2443

36.25%

Африка и Близкия изток

2666

2666

0%

Тихоокеанска Азия

1677

2443

45.68%

Европа

1 174

1409

20.02%

Северна и Южна Америка

2248

2840

26.34%

Петте водещи пазара във връзка с очакван разход за последващо пътешестване (средна сума в щатски долари)

Саудитска Арабия

Китай

Австралия

Англия

Кувейт

Следващо пътешестване

4800

4034

3529

3500

3474

Политиката на Visa за нулеви отговорности не е използвана за разнообразни типове корпоративни карти, преводи от сметка или каквито и да било преводи, които не се обработват от Visa. За съответните рестрикции, ограничавания и други детайлности, апелирам, консултирайте се с издателя на вашата карта.

*Средна сума, планувана за идващото пътешестване (в щатски долари)

*Средна сума, изхарчена при последното пътешестване в чужбина (в щатски долари)

Петте водещи пазара във връзка с изхарчената сума за последното интернационално пътешестване (средна сума в щатски долари)*

Саудитска Арабия

Кувейт

Китай

Австралия

ОАЕ

Последно пътешестване

5333

3143

2988

2745

2722

Повече информация за проучването можете да откриете тук: Visa.com/TravelStudy.

Проучването “Глобални настройки за пътувания”анализира потребителското държание и моделите на разплащане по време на пътешестване в чужбина. Детайлното проучване на трендовете във връзка с интернационалните пътувания е част от уговорката на Visa да улеснява и подкрепя бизнес развиването на водещи представители на туристическия отрасъл. Проучването е осъществено в съдействие с консултантската компания ORC International и включва 15 500 изявленията, извършени на 27 пазара. Visa прави това проучване от 2008 насам.

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Нашата задача е да свързваме света посредством най новаторската, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като сътворяваме опция потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Нашата съвременна световна мрежа за обработка на данни, VisaNet, подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР