Вирусологът Стюарт Тървил открива нещо удивително в лабораторията си с

...
Вирусологът Стюарт Тървил открива нещо удивително в лабораторията си с
Коментари Харесай

В Австралия откриха пациент с уникален имунен отговор на Covid-19

Вирусологът Стюарт Тървил открива нещо изумително в лабораторията си с висока степен на сигурност, където защита група откриватели изследват съвсем непрекъснато кръвни и други проби с Covid-19, написа електронното издание на в. " Гардиън ".

" Прекрасен имунологичен еднорог ", споделя Тървил, учител в университета на Нов Южен Уелс в Австралия. " Открихме го, до момента в който анализирахме проби от кръвна банка на Червения кръст с кръв от хора, прекарали Covid-19. И открихме най-невероятната реакция на Covid, на която сме попадали ", сподели той.

" Еднорогът " е 50-годишният Деймиън, татко на три деца от Нов Южен Уелс, който през март предходната година демонстрира признаци на Covid-19. Симптомите му са задоволително съществени, с цел да отиде в незабавно болнично поделение, където му подават О2. В същия ден обаче го изписват и го изпращат вкъщи. Удивителното е, че го тестват за ковид със златния стандарт в тестванията - Пи Си Ар, само че резултатите за Covid-19 са негативни.

" Когато в началото го диагностицират, не могат да открият вируса в назофаринкса ", споделя Тървил. " Продължават да му вършат Пи Си Ар проби, само че те са все негативни. А мъжът им повтаря: Вижте, боледувам, синът ми също е инфектиран, би трябвало и аз да съм инфектиран. Едва тогава те ревизират кръвта му и в серума откриват вируса. И се натъкват на най-невероятния имунен отговор ".

Повечето хора с Covid-19 развиват порядъчен имунен отговор. Но неговият е 100 до 1000 пъти по-добър, споделя Тървил. " Вече осем-девет месеца, откогато индивидът се е заразил. И той към момента е измежду един % от хората с най-ефективен имунен отговор, което значи, че бих желал в миналото да успеем да създадем ваксина, която да имитира неговата имунна реакция ", споделя Тървил. Според него отбраната на мъжа против новия ковид ще стартира да понижава едвам след една-две години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР