Вирусните и бактериалните инфекции не са белег само на студените

...
Вирусните и бактериалните инфекции не са белег само на студените
Коментари Харесай

Вижте кои билки пречистват дихателните пътища

Вирусните и бактериалните инфекции не са белег единствено на студените зимни месеци, само че съпътстват и честите температурни амплитуди напролет. Традиционната медицина лекува тези упорити пролетни вируси с добре познатите и не изключително потребни антибиотици.
При своевременна реакция още с появяването на признаци на вирусна зараза или простудно заболяване неприятният миг на лекуване с антибиотици може да бъде избегнат благодарение на естествени средства, които да подкрепят имунната система в битката за надзор над тялото.
Ето някои билки за ефикасно лекуване на дихателните пътища, които е добре да имаме подръка както през зимата, по този начин и в преходните сезони:

Мащерка
Тази приятна фалшификация към обичайни български гозби има мощно деяние при поява на хрипове, които пречат на отхрачването. Етеричните масла на билката са със мощно антисептично деяние и са превъзходен естествен антибиотик с противогъбично деяние. Чай от мащерка е елементарна рецепта, за която всеки се сеща, когато е повален от простуда.

Мента
Самата билка, както и етеричното масло, което се добива от нея, съдържат ментол, а той има отпускащо и успокояваща деяние върху мускулатурата на респираторния тракт и улеснява дишането. Билковият чай от мента или с нейно присъединяване прочиства дихателните пътища.

Живовляк
Живовлякът също се среща на всички места у нас и пораства като бурен на доста места. Той стопира развиването на бактерии и вируси и също се отличава с антибиотичен резултат. Билката отпушва бронхите и е известно средство в националната медицина против кашлица.

Подбел
Тази билка е обичайната за нашите географски ширини и е с отхрачващо и противовъзпалително деяние. Той работи доста добре при пристъпите на кашлицата, тъй като втечнява секрета и улеснява изхвърлянето му. Подбелът работи добре при сенна хрема, астма и други респираторни проблеми.

Лавандула
Ароматът на лавандула успокоява и това е съвсем азбучна истина. Тя разрежда жилавия секрет, подкрепя респираторните органи в тяхното възобновяване. Изпаренията от лавандулово масло отпушват дихателните пътища. Тези билки могат да се употребяват както независимо, по този начин и в тандем с други национални средства или други билки. Това ускорява тяхното потребно деяние. Ако желаете да видите приложение на още билки за изчистване на дихателната пътища, вижте рецептите ни за Чай от семена на Анасон срещу дихателни болести и Отвара от мащерка за утешение на дихателните пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР