Вирусна чревна инфекция е причината за неразположението на децата от

...
Вирусна чревна инфекция е причината за неразположението на децата от
Коментари Харесай

Откриха причината за неразположението на децата със симптоми на натравяне в Пловдив

Вирусна чревна зараза е повода за неразположението на децата от пловдивската детска градина " Славей ". Това оповестиха за от Здравната ревизия в Пловдив. 

Трите деца, които бяха настанени в Инфекциозната клиника в града, със признаци на повръщане, разстройство и температура, към този момент са изписани от здравното заведение. 

Tри деца бяха признати с гадене и повръщане в Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ " Св. Георги " предходната седмица, вечерта във вторник против сряда сред 22 и 2 часа.

Десет са прегледани в лечебница и пренасочени за домашно лекуване. Всички пострадали са от една група. Първото дете е имало недоволства още в понеделник, на идващия ден други две са показали признаци на чревна зараза.

На 15 ноември институциите започнаха незабавна инспекция в детската градина по сигнал, че 15 деца от една и съща група са със признаци, наподобяващи хранително направяне. Изследвани са храните, повърхностите в кухненския блок, здравните книжки на личния състав в кухнята. Очаква се до края на днешния ден да има резултати от Агенцията по храните.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР