Вирусът протича по-леко и лично аз не очаквам да се

...
Вирусът протича по-леко и лично аз не очаквам да се
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев, СРЗИ: Вирусът протича по-леко, не очаквам да се наложи отново онлайн обучение

" Вирусът протича по-леко и персонално аз не чакам да се наложи още веднъж онлайн образование на учениците. Макар към момента да сме подвластни от държанието на вируса, ние работим интензивно и в колаборация с Министерство на образованието и науката, с цел да се провежда най-правилният метод на образование ", съобщи за БНР доктор Данчо Пенчев, шеф на СРЗИ, който взе присъединяване в 11-тия Конгрес на Югоизточно - Европейския Медицински Форум.

" Хоспитализациите понижават съществено и все още лечебната мрежа в София не е натоварена с заболели със Covid-19. Най-напред болните се поемат от Инфекциозна болница и инфекциозните клиники, а по-късно към другите лечебни заведения.

Болниците са готови с медикаменти и инсталация, разполагаме и с запас, който може да се употребява при положение на усложняване на обстановката през есента ", сподели още доктор Данчо Пенчев.

По думите му лечебните заведения имат подготвеност да поемат доста позитивни случаи при нужда от хоспитализация. На този стадий не се и постанова откриване на спомагателни кревати за лекуване в столичните лечебни заведения.

„ През последните години, в които се борим с епидемията, се научихме много. Надяваме се пандемията към този момент да е в по-локални и в по-леки форми “, сподели той. Д-р Пенчев обаче акцентира, че РЗИ-София е в подготвеност да реагира при вероятно усложняване на обстановката.

" В България към този момент дойдоха и новите ваксини, тъй че би трябвало да обърнем изключително внимание на имунизацията на рисковите групи “, съобщи той. И добави:

" Адаптираните ваксини против подварианта „ Омикрон ще се ползват както в кабинетите на районните здравни инспекции, по този начин и в кабинетите на персоналните лекари и в медицински центрове. Само в СРЗИ има 4 такива разкирити кабинети за вяаксиниране. През летния сезон обаче ползата беше доста слаб.

Чакаме късата характерност на новите ваксини до седмица, с цел да се посочи дали тези ваксини ще се слагат точно като бустерна доза, за хора с цялостен имунизационен цикъл или при такива с по една или две дози. Но ще имаме задоволително дози и от тях.

В резюме мога да кажа, че все още има задоволително места за имунизация на територията на София. Те са оповестени на уеб страницата на СРЗИ и при нужда ще бъдат разкривани спомагателни кабинети за изчерпателност на популацията, изключително на рисковите групи. Надявам се през есенния интервал и моля всички, които се двоумят, да се имунизират “, съобщи доктор Пенчев по време на огромния Конгрес на Югоизточно - Европейския Медицински Форум.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР