Вирусът и неговата еволюция има собствена динамика, която в момента

...
Вирусът и неговата еволюция има собствена динамика, която в момента
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Симптомите на Омикрон са болки в тялото, умора и главоболие

Вирусът и неговата еволюция има лична динамичност, която сега се разпростира и може би имаме нов вид, който в някои случаи е по-заразен, само че в други - протича по-леко. Все още не може да се каже сигурно, сподели пред Българска национална телевизия доктор, началник на лаборатория в Берн. Според него колкото повече са носителите на вируса, толкоз по-голяма е вероятността да зародят разновидности, по тази причина би трябвало да се пазим от заразяване.

" Това, което знаем досега за " Омикрон ", е, че в регионите на Южна Африка се популяризира много повече от Делта разновидността, само че признаците са болки в тялото, огромна уморяемост и главоболие, и по-малко кашлица и болки в гърлото, сподели още той. По думите му " Омикрон " заобикаля естествения имунитет, основан от предходните инфекции, както и ваксиналния.
Дойде ли по-лош и заплашителен ковид - внимание към ЮАР
След информацията, че английски учени са разкрили евентуално най-опасния вид на SARS-CoV-2 в Ботсвана, научната общественост бързо би алинея..

Д-р Илиев помоли да не се играе с теорията " по-добре да се прекара вирусът ". " Познавам стотици души, които желаеха да го прекарват като по-лесен вид и към този момент шести-седми месец са с неподходящо развиване на болестта ", разясни доктор Илиев. " Но молбата ми е да продължим да се имунизираме с наличните ваксини. Най-голямата неточност би била да спрем и да чакаме да дойдат по-добри ваксини. Зимата е пред нас и това е рисков сезон ", съобщи още доктор Илиев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР