Вирусът е твърде заразен, за да може да бъде спрян

...
Вирусът е твърде заразен, за да може да бъде спрян
Коментари Харесай

Български учен от Станфорд смята, че коронавирусът ще става по-опасен, ако не го спрем по китайски

Вирусът е прекомерно инфектиран, с цел да може да бъде спрян със настоящето имунизационно покритие. Това значи, че би трябвало 90 на 100 от хората да са имунизирани, само че не със сегашните ваксини – те обезпечават отбрана от 80 на 100, т.е. даже да бъдат имунизирани всички на света, отново няма да е задоволително, с цел да изчезне делта разновидността на вируса. Такава е позицията на Георги Маринов, експерт от Департамента по генетика от Университета Станфорд.

По думите на Маринов пред bTV, който неведнъж го е повтарял във Facebook, груповият имунитет против SARS-CoV-2 понижава, без значение дали след преболедуване или ваксина – ваксиналната отбрана избледнява след 6 месеца. " Ваксината работи, само че в избран интервал от време – по-късно би трябвало да се постави нова доза ", сподели той. Според него, към този момент би трябвало да се мисли за имунизация на имунизираните през януари и февруари, само че в България това не се случва.
 Учени плануват над 20 нови рискови разновидности на ковид Учени плануват над 20 нови рискови разновидности на ковид
Учени от компанията Vir Biotechnology и Института по геномика и еволюционна медицина към университета " Темпъл " в Съединени американски щати предвиждат появат...

Имаме потребност да се създаде ваксина и против индийския вид, само че към този момент такава няма, акцентира Маринов.

Маринов сподели и друго – че е имало проучване в Индия, съгласно което сред 16% и 55% от случаите там са били наново заразяване. Той още веднъж повтори тезата си, че вирусът SARS-CoV-2 ще става по-опасен, в случай че няма стратегия за ограничението му. Под " стратегия за ограничение " той има поради китайския метод, както и политиката в Австралия и Нова Зеландия – така наречен политика " Нула КОВИД ", при която щом се появят инфектирани, следва мигновено затваряне и търсене на всички контактни лица, до момента в който се прекъсне всякаква верига на разпространяване. Иначе въпросът, съгласно Мариное, е единствено в това вирусът да натрупа нужните разновидности, с цел да не са толкоз слаби протеините му, тъй че доста хора да го минават безпроблемно - и да се трансформира в нещо, което е надалеч по-смъртоносно. Неговата позиция обаче се оспорва от доктор Аспарух Илиев –!

Георги Маринов смята и, че вирусът най-вероятно е изминал от лаборатория, само че е било „ гаф ”.

В България - невисок % имунизирани, висок % антиваксъри
 Süddeutsche Zeitung: Рискът от гибел и хоспитализация при разболели се от Делта имунизирани понижава 20 пъти, само че не изчезва Süddeutsche Zeitung: Рискът от гибел и хоспитализация при разболели се от Делта имунизирани понижава 20 пъти, само че не изчезва
" Почти половината от умрелите от Covid-19 (а точно 50 от 117 души по информация на Public Health England), инфектирани с вид Делта...

Покачва се броят на пациентите с респираторни недоволства – в последната седмица има оживление, не знаем по кое време броя ще стане едно огромно математическо число. Предимно става въпрос за пациенти до 40 години. Така общопрактикуващият доктор и член на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Гергана Николова разказа протичащото се с COVID-19 в страната.

Нисък % на имунизация и висок % от антиваксъри – по този начин Николова си изясни за какво отново приказваме за нова вълна на ковид в България. И описа за своя пациентка, с кръвно 160 и кръвна захар 12, която се лекувала с урина и " доста ѝ бил под напрежение имунитетът ", нямало потребност от ваксина. Николова подсети пред Българска национална телевизия, че страни с високо разпространяване на вируса, само че и с високо равнище на имунизация, нямат забележителен растеж на признатите в лечебните заведения и съвсем нямат смяна в равнището на смъртност.

Според лекаря, сега всеобщо се разисква по кое време щели да ни затворят, само че не се мисли за какво ще има затваряне – тъй като няма задоволително медици, та да поемат увеличаващия се брой на приети в болница.

62% от лекарите в България са имунизирани. Това твърди доктор Нели Нешева, някогашен началник на НЗОК и част от Българския лекарски съюз (БЛС).

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР