Вирус, за който най-вероятно никога не сте чували, е готов

...
Вирус, за който най-вероятно никога не сте чували, е готов
Коментари Харесай

Вирус, за който вероятно никога не сте чували, ще се разпространи тази пролет, причинявайки проблеми с дишането

Вирус, за който най-вероятно в никакъв случай не сте чували, е подготвен да се популяризира тази пролет – носейки със себе си голям брой хрипове и проблеми с дишането.

Здравните специалисти упорстват, че не би трябвало да одобряваме, че елементарните кандидати за грип, RSV или Covid са виновни за хремата. Изключително постоянно срещан вирус, наименуван човешки метапневмовирус (hMPV), е причина за тежки респираторни инфекции, само че малко хора знаят, че той въобще съществува. Вирусът, който предизвиква сополив нос, може да провокира тресчица и кашлица и даже проблеми с дишането, като хрипове, предизвиква безпорядък в Съединени американски щати.

Сега се е повишил до рекордни равнища и един на всеки 10 души в в Съединени американски щати имаше hMPV в средата на март. Заболяването обаче към момента не се е развило в Обединеното кралство. Вирусът е разпознат за първи път от учени в Холандия през 2001 година и се популяризира при непосредствен контакт със инфектиран човек или посредством допиране на инфектирани зони или предмети. Причинява кратковременно заболяване за два до пет дни и из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР