Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява

...
Вирус от името на Национална агенция за приходите се разпространява
Коментари Харесай

НАП отново предупреждава: Разпространяват вируси чрез фалшиви имейли от наше име

Вирус от името на Национална организация за приходите се популяризира посредством електронната поща, предизвестяват от Агенцията. В колцентъра на приходната администрация, както и по електронен път, са получени голям брой сигнали за подправено известие, в което потребителите се приканват да отворят атачмънт с уголемение zip, предизвестяват от приходната организация.

Имейлите на подателите на подправените електронни писма са разнообразни, като не са засичани имейли с адрес от формалните домейни на Национална агенция за приходите – nra.bg и nap.bg. Заглавието на подправеното известие е: „ Уведомление по отношение на промени в регламента за подаване на заявления към Национална агенция за приходите “.

От Национална агенция за приходите декларират, че не са изпращали имейли с сходно наличие до своите клиенти. Според приходната организация най-вероятно става въпрос за изпращане на инфектирани с вируси електронни писма.

„ Национална агенция за приходите поучава своите клиенти да не отварят атачмънтите, а в случай че са го създали, да започват незабавно антивирусната си стратегия. От приходната организация работят дружно със профилираните служби за издирването на причинителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР