Виртуозният цигулар Васко Василев и кметът Стефан Радев се срещнаха

...
Виртуозният цигулар Васко Василев и кметът Стефан Радев се срещнаха
Коментари Харесай

Цигуларят Васко Василев: Сливен е един от най-чистите и подредени градове, в които съм бил

Виртуозният цигулар Васко Василев и кметът Стефан Радев се срещнаха часове преди концерта на музиканта в Сливен, по време на подготовката му на сцената на Драматичен спектакъл " Стефан Киров ".

Градът е част от националното му турне. В рамките на 16 дни той изнася 15 концерта в 14 разнообразни града.

Световноизвестният български музикант е посещавал Сливен преди 30 години. Той показа, че е имал опция през днешния ден да прегледа града и е впечатлен от него. " Това е един от най-приятните, чисти и подредени градове, в които съм бил ", сподели той.
 Община Сливен-->
Стефан Радев предложения музиканта при опция да включи в програмата си присъединяване в Майските дни на културата или в деянията за празника на града Димитровден.

„ За мен е наслаждение да се срещна с типичен музикант, който популяризира името на страната ни по света. За сливенските жители ще бъде чест да участвате в празничните ни културни прояви, с цел да имате опция още веднъж да се връщате тук и Сливен да стане едно от обичаните ви места в България. Хора като вас са образец за младежите “, сподели кметът.

Той подари на Васко Василев сборника „ Чинтулови песни “, който включва 16 песни на самоукия цигулар, композитор, стихотворец и знак на Сливен – Добри Чинтулов. Съставител и редактор на изданието е учен Методий Григоров.

Васко Василев е измежду най-успелите цигулари в света, с концерти в над 40 страни. Като дребен е определян като „ дете-чудо “. На 23 години става най-младият първи концертмайстор на Кралската опера " Ковънт гардън " в Лондон, където работи и досега, а от 2012 година е и креативен продуцент на операта.

През 2017 година той стана единственият български типичен музикант със независим концерт пред 12 000 души в най-голямата зала у нас – „ Арена Армеец “. Работил е с музиканти от ранга на Пласидо Доминго, Стинг, Ванеса Мей и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР