Виртуозният пианист Людмил Ангелов ще представи тази вечер в родната

...
Виртуозният пианист Людмил Ангелов ще представи тази вечер в родната
Коментари Харесай

Виртуозният пианист Людмил Ангелов с камерен концерт тази вечер във Варна

Виртуозният пианист Людмил Ангелов ще показа довечера в родната си Варна камерния концерт от цикъла „ Людмил Ангелов и другари “.

На 10 декември от 18.00 часа на Основна сцена в Държавната опера във Варна дружно с лиричния тенор от Турция Бюлент Бездюз, популярният пианист ще сервира произведения на Белини, Шопен, Верди, Лист, Чайковски, Пучини и актуалния турски композитор Ахмед Аднан Сайгюн.

Людмил Ангелов е учен на Кралската академия по изящни изкуства и исторически науки на Толедо, създател и артистичен шеф на Международен музикален фестивал в Толедо, създател на фондация „ Пиано Екстраваганца “, основател на Международен музикален фестивал за камерна музика „ Камералия “, почетен професор на Нов български университет, артистичен шеф на ММФ „ Варненско лято,

“.

Людмил Ангелов е приет за един от най-хубавите модерни реализатори на Шопен, концертиращ пианист със международна популярност, виртуоз на пианото, на който се възхищава публиката в целия свят, а варненци – няма да е пресилено да се каже - обожават своя фамозен съгражданин.

Симфоничният му концерт във Варна на 1 декември, дружно с маестро Павел Балев и Оркестъра на Държавна опера - Варна, срещна на концертния подиум двама виртуозни създатели – Николо Паганини и Людмил Ангелов, с цел да ни омагьоса със замаха, стила и изяществото на интерпретациите по тематики от Паганини. След Рапсодия, опус 43 на Рахманинов върху тематика от Паганини и Вариации върху тематика от Паганини на Лютославски се насладихме и на едно от божествените осъществявания единствено с лява ръка на Людмил Ангелов.

След концертa на Людмил Ангелов в Софийската опера на 7 декември, посланикът на Република Испания Алехандро Поланко връчи на световноизвестния български пианист Офицерски кръст на ордена „ Исабел Католическа “, присъден от Н. В. Краля на Испания Фелипе VI, за високи художествени достижения и принос в разпространяването на испанската музикална просвета по света.

Високото отличие, с което Людмил Ангелов се удостоява във връзка испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще добави богата сбирка от интернационалните самопризнания за неговата блестяща кариера, измежду които орден “Глориа Артис “ на Република Полша, премията „ Аполон Токсофорос “, премия „ Варна “, званието Почетен жител на Варна и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР