Виртуозна техника и невероятна физическа сила. Това са големите козове

...
Виртуозна техника и невероятна физическа сила. Това са големите козове
Коментари Харесай

Завръщането на Михаил БАРИШНИКОВ

Виртуозна техника и невероятна физическа мощ. Това са огромните козове в палците на изключителния балетен занаятчия Михаил Баришников. Роден в съветско семейство в Латвия, от 1967 до 1974 година, той е солист на балетната натрупа „ Киров ” (настоящ Михайловски спектакъл в Санкт Петербург). По време на турне през 1974-та, Баришников остава в Канада.

„ Просто получих известие от мои доста близки другари, че в случай че имам някакви подозрения и желая да остана, те ще ми оказват помощ ”, споделя Баришников в изявление пред Лари Кинг през 2002 т.

По-късно той се мести във Съединени американски щати, където изгрява същинската му звезда като солист на American Ballet Theater. По-късно Баришников става артистичен шеф и балет занаятчия на трупата.

Ухажван от Холивуд, Баришников сполучливо снима в киното и малкия екран, а Кари Брадшоу потъна в прегръдките му по време на неговото присъединяване в „ Сексът и градът ”.

След оставането си зад граница, Михаил Баришников в никакъв случай не се завръща в Русия, само че близкият му другар, фотографът Робърт Уитман прави превъзходен поклон към съветската аудитория. Изложбата „ Baryshnikov by me. Robert Whitman ” отвори порти в the KGallery в Санкт Петербург. Непознати фотографии на огромния гений, правени в продължение на 20 години, връщат незавърналия се занаятчия на балета вкъщи.

Източник и фотоси: rbth.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР