Виртуалният Windows десктоп е достъпен по целия свят в AzureПотребителите

...
Виртуалният Windows десктоп е достъпен по целия свят в AzureПотребителите
Коментари Харесай

Microsoft пусна облачната услуга Windows Virtual Desktop

Виртуалният Windows десктоп е наличен по целия свят в Azure

Потребителите по целия свят към този момент могат да употребяват виртуален Windows от облака (снимка: Microsoft)

Microsoft започва предстоящата клауд услуга Windows Virtual Desktop (WVD), която разрешава работа с Windows на виртуална машина в облака Azure. Идеята за „ виртуален десктоп ” в действителност до развива модерната наклонност за стрийминг на игри и видео услуги, при която клиентът се нуждае единствено от терминал и достъп до интернет, заяви TechCrunch.

Виртуалният Windows е наличен по целия свят сега. Когато даден консуматор употребява Windows Virtual Desktop, услугата наблюдава неговото местонахождение, тъй че обработката на данни да се прави в най-близкия център за данни на Microsoft.

Първоначално Microsoft планираше да пусне WVD единствено в Съединени американски щати, като последователно уголемява обсега на услугата и в други страни. Но наподобява обстановката се е трансформирала. Според Скот Манчестър, основен инженер по разработка на WVD, повече от 20 хиляди компании са декларирали предварителната версия на услугата. В допълнение, услугата Microsoft Teams получава разширена поддръжка в границите на WVD.
още по тематиката
Много компании към този момент трансферират ресурсите си в облака. Това им разрешава да спестят разноски за експерти, защото би трябвало да конфигурират системите си единствено един път, след което всичко се поема от техническата поддръжка на Microsoft.

От друга страна, достъпността на WVD и други услуги става сериозно значима, защото всяко спиране на интернет връзката или облака автоматизирано оставя потребителите без опция за работа.

„ Виртуалният десктоп ” разрешава потребление на Windows 10 в многосесиен режим, като сега WVD е единственият вид за такава работа.

Компаниите могат да получат достъп до Windows 10 Enterprise и Windows 7 Enterprise на WVD без спомагателни лицензионни разноски (но ще би трябвало да заплащат за потребление на Azure), в случай че към този момент имат лиценз за Windows 10 Enterprise или Microsoft 365.

Официална страница: Windows Virtual Desktop
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР