Виртуалният чернокож рапър Еф Ен Мека, който е звезда в

...
Виртуалният чернокож рапър Еф Ен Мека, който е звезда в
Коментари Харесай

Виртуален чернокож рапър беше обвинен в расизъм

Виртуалният негър рапър Еф Ен Мека, който е звезда в ТикТок, беше упрекнат в расизъм и уволнен от звукозаписната си компания " Капитъл рекърдс ", заяви Агенция Франс Прес. Роботът е основан с изкуствен интелект. Той е упрекнат, че подхранва расистки стандарти за чернокожите.
Оплакване до звукозаписната къща против Еф Ен Мека е подала организацията " Индъстри Блекаут " (Industry Blackout) след акция в обществените мрежи, в която упорства, че той е " засегнатост за чернокожата общественост и нейната просвета ". 

Виртуалният рапър подписа контракта си единствено преди 10 дни. Звукозаписната къща съобщи, че " къса всевъзможни връзки с него ". 
" Поднасяме най-искрените си извинения на чернокожата общественост за неналичието ни на сензитивност и за това, че се присъединихме към този план, без да се срещнем добре с качествата му и опциите му ", призна звукозаписната къща. 
Организацията се оплаква, че роботът е " амалгама от груби стандарти, фалшификати на чернокожи реализатори и обиди, съдържащи се в текстовете ". Сред провиненията му е също, че употребява думата чернокож, която е неприемлива в Съединени американски щати. 

Роботът-рапър в действителност не пее. Това прави неизвестен негър реализатор, само че музиката се генерира от изкуствен интелект.
Еф Ен Мека към момента има акаунт в TikTok с над 10 милиона клиенти и над един милиард гледания на видеоклиповете.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР