Виртуалният асистент може да се извиква с гласова команда от

...
Виртуалният асистент може да се извиква с гласова команда от
Коментари Харесай

Ето 8 нови функции на Siri в iOS 17, които със сигурност ще харесате

Виртуалният помощник може да се извиква с гласова команда отдавна, само че непрекъснатото повторение на „ Hello, Siri “ е ненапълно безсмислено. Apple най-сетне го поправи: инсталирайки iOS 17, можете да активирате асистента единствено като кажете Siri. За страдание, все още, това работи единствено на британски и важи за всички нови функционалности.

За да активирате опцията, отидете на „ Настройки “ → „ Siri & Търсене “ → „ Реагиране на “ и задайте опцията „ Siri или Hey Siri “. Изненадващо, всичко работи без неправилни позитивни резултати. iPhone прави добра работа, като разграничава по кое време просто казвате думата Siri и по кое време поздравявате асистента.

Повторни поръчките без спомагателна активация

Друго изобретение, което усъвършенства взаимоотношението със Siri. Отсега нататък, откакто се обадите на гласовия помощник и получите отговор от него, можете незабавно да зададете идващия си въпрос — към този момент не е належащо да активирате Siri преди всяка поръчка. Например, можете да попитате за настоящото време и по-късно да добавите „ Какво ще кажеш за на следващия ден? “ и незабавно ще разберете информацията.

Работа офлайн

Не всички поръчки към Siri изискват достъп до интернет, само че асистентът не можеше да работи, без да се свърже с него преди този момент. Инсталирайки iOS 17, интернет към този момент не е нужен. Разбира се, няма да можете да разберете времето и новините, само че е елементарно да настроите таймер или, да речем, да включите музика.

Четене на публикации на глас

Това е едно от най-полезните умения, които Siri закупи в iOS 17. Той ви разрешава да превърнете съвсем всяка публикация в Safari в подкаст и да слушате текста в придвижване. Единственото изискване е уеб-страницата да има четима версия.

За да го изпробвате, докоснете бутона “aA “ и изберете “Слушане на страница “. Siri ще стартира да чете текста в общоприетия плейър. Можете да го приведете във фонов режим, да регулирате скоростта, да превключвате източника на звука и така нататък

Изпращане на известия до разнообразни месинджъри

В iOS 17, употребявайки Siri, можете да изпращате известия освен посредством SMS и имейл, само че и посредством странични приложения, които са конфигурирани на iPhone. За да извършите това, по време на изпращането би трябвало да изберете стремежи месинджър от листата с налични.

Използване на Siri по време на диалози

Ако внезапно в миналото сте желали да употребявате Siri по време на диалог, тогава тази опция към този момент е внедрена в iOS 17. Говорейки по FaceTime или елементарна връзка, можете да взаимодействате с гласовия помощник и да употребявате получената от него информация в диалога. Събеседникът ще чуе вашите позвънявания към Siri, само че не и неговите отговори.

Достъп в режим “В подготвеност “

В новия режим на осведомителния панел, който съдържа доста потребни данни, ще бъде допустимо да се употребява и Siri. В допълнение към гласовите отговори, асистентът ще може да демонстрира разширена информация, за която ще има доста повече място, заради хоризонталната ориентировка на екрана. Например, по този метод е комфортно да видите прогнозата за времето за седмицата, резултатите от спортни мачове и други

Подобрена обработка на информацията

Както постоянно, Apple усъвършенства логаритмите за образование на Siri: гласовият помощник стана по-умен и в този момент употребява информацията по-ефективно. Това се демонстрира в ежедневните дребни неща и прави работата по-удобна. Например, в случай че помолите Siri да напише известие до другар, вместо общоприет имейл, асистентът незабавно ще предложи месинджъра, в който нормално споделяте с определения човек.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР