Виртуални цифрови фабрики ще обединят в един организъм изследователски и

...
Виртуални цифрови фабрики ще обединят в един организъм изследователски и
Коментари Харесай

Европа разгръща проект за Индустрия 4.0

Виртуални цифрови заводи ще обединят в един организъм проучвателен и индустриални центрове, без значение от тяхното географско местонахождение

Инициативата iDev40 цели да развие интелигентни мрежи за цифрова стопанска система, които ще оказват помощ за основаването на виртуални фабрики

Eвропейски план iDev40 (Интегрирано развиване 4.0) цели да развие интелигенти мрежи за цифрова стопанска система на територията на Стария континент. Стартът на самодейността бе даден предходната седмица в Австрия – и по-точно в офиса на немската компания Infineon.

Разпръснати в цяла Европа, представителните офиси на компанията стават точки от плана. Финансирането на iDev40 в размер на 47 милиона евро ще пристигна от 38 компании и организации от шест европейски страни – Австрия, Белгия, Германия, Италия, Румъния и Испания, които ще вложат и няколко години в работа и проучвания по плана.
още по тематиката
iDev40 е помощен план в прехода към така наречен Индустрия 4.0. Това е интелигентно произвеждане с навсякъде конфигурирани датчици и устройства, свързани с интернет, под контрола на логаритми с детайли на изкуствен интелект.

В частност, IDev40 е ориентиран към развиването на „ интелигентни ” мрежови връзки, които би трябвало да оказват помощ за основаване на виртуални цифрови заводи, сплотяващи в границите на един организъм проучвателен и индустриални центрове, без значение от тяхното фактически географско местонахождение.

Първоначалната цел на плана е да усъвършенства промишлеността за произвеждане на електронни съставни елементи и електроника, само че с течение на времето iDev40 може да проникне във всички сфери на промишлена активност на индивида.

Реализацията на плана ще даде опция да се ускорят създаването и производството, както и да се усъвършенства логистиката – да се усъвършенства действието на каналите за доставка. В работата на виртуални фабрики ще бъде включена цялата верига на увеличение на цената на стоките – от концепцията до дизайна, създаването и произвеждане и най-после до доставката и сервизното обслужване.

Също по този начин, планът iDev40 ще разреши да се предскаже наборът от умения и специалности, които са нужни в бъдеще, а през днешния ден даже нямат име. Според Infineon, в бъдеще ще процъфтява единствено тази стопанска система, което първа се научи са основава умна индустрия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР