Виртуалната реалност в полза на медиите. Това беше една от

...
Виртуалната реалност в полза на медиите. Това беше една от
Коментари Харесай

ENEX и виртуалната реалност: bTV е домакин на международна журналистическа срещата

Виртуалната действителност в интерес на медиите. Това беше една от тематиките, които публицисти от целия свят обсъждаха в София. bTV е хазаин на срещата на сътрудниците от интернационалната мрежа на частните малките екрани – ENEX.

Журналистите попадат във всевъзможни обстановки, по тази причина подготовката е наложителна за сигурността им. На помощ идва и виртуалната действителност.

„ Три разнообразни виртуални действителности претърпяват публицистите от ENEX през днешния ден - вихър, митинг, който се трансформира в безредица, и разпит на летище в властническа страна, която журналистът посещава. Това в действителност пресъздава какво е да си публицист в такава обстановка “, сподели Ела Калън, съосновател на Head Set.

Срещата събира сътрудниците от интернационалната мрежа на частните малките екрани в света

За други - като журналиста от украинската телевизия „ 1+1 “, действителността на бойното поле се оказва най-големият преподавател. В първите дни от войната всички малките екрани от мрежата ENEX и от целия свят разчитат на локалните публицисти.

„ В първите дни от войната ние бяхме единствените на фронтовата линия. Нашите публицисти демонстрират от първия ден достоверна информация за това, което се случваше “, сподели Артем Облаватний от „ 1+1 “ TV.
Пред публицистите от целия свят вицепремиерът Атанас Пеканов приказва за пътя за Еврозоната и страховете на хората от приемането на еврото.

Спорни промени слагат под въпрос свободата на медиите в Република Сръбска

„ В момента се намираме във времена на опасности, страхове, висока инфлация. Нашата роля като институции и ролята на медиите е да обясняваме процесите, истината, образци от други страни , с цел да могат хората да взимат осведомени решения, да знаят какво се случва и тогава страховете ще бъдат редуцирани “, сподели Пеканов.
Журналистите посетиха и студиата на bTV.

Годишно ENEX обезпечава над 40 000 новинарски видеа , снимани по света. bTV е част от мрежата. Taка всяка забавна история от България, разказана от екипа ни, доближава до всички сътрудници от ЕNEX.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР