Виртуален парцел в базирания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе

...
Виртуален парцел в базирания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе
Коментари Харесай

Продадоха виртуален парцел за близо 1 млн. долара

Виртуален имот в основания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе продаден за повече от 900 хиляди $ в четвъртък, съобщи Ройтерс. Това е рекордна сума за платформата, означават от Decentraland Foundation.

В Decentraland собствеността на виртуалната земя се купува и продава под формата на незаменяемите токени, по-известни като NFT. NFT-тата съставляват крипто актив, който потвърждава собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект през блокчейн. Всяко цифрово наличие, като да вземем за пример рисунка или фотография, може да бъде NFT.

Купувачът е капиталов фонд за цифрови недвижими парцели Republic Realm. Той е благосъстоятелност на Republic, основана в Съединени американски щати капиталова компания, подкрепяна от вложители като Binance и Prosus.

Според данни на DappRadar това е най-скъпата покупка на виртуален имот до момента. Тя е осъществена посредством криптовалутата MANA на Decentraland. Земята коства 1 295 000 MANA, което все още на продажбата се е равнявало на 913 228,2 $.

Във виртуални светове като Decentraland хората могат да демонстрират сбирките си от цифрови творби на изкуството, да посещават разнообразни здания и да участват на събития.

По-рано този месец бе продаден цифров имот на в основания на блокчейн виртуален свят The Sandbox за към 650 хиляди $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР