Виновен съм, но 23 години в килия са ми много!

...
Виновен съм, но 23 години в килия са ми много!
Коментари Харесай

Наглост! Убиецът на малката Дамла: 23 години затвор са много

„ Виновен съм, само че 23 години в килия са ми доста! Има доста смекчаващи виновността условия! ”. Точно след 48 часа върху тези претекстове ще се построи митинга от страна на отбраната на Мехмед Хасан за понижаване на присъдата на килъра на дребната Дамла от Момчилград.

Делото влиза в Апелативния съд в Пловдив на 6 декември. Точно в 10 часа състав на въззивната инстанция ще гледа проблема, който накара района да настръхне.

Защитата на Мехмед Хасан ще желае по-леко наказване за 26-годишния мъж, умъртвил по изключително нечовечен метод първата си братовчедка.

23-те години затвор, които Хасан получи от Окръжния съд в Кърджали, бяха протестирани също по този начин от прокуратурата и фамилията на убитото 7-годишно дете.

Припомняме, че делото се гледа на първа инстанция по съкратената процедура от състав на Окръжния съд в Кърджали. 26-годишният палач на Дамла получи 23 години затвор, а след изчитането на присъдата родителите на момиченцето огласиха правосъдната зала с крясъци „ Смърт! ”.

От държавното обвиняване желаеха пожизнен затвор за подсъдимия, като наказването да бъде сменено с 29 години „ отнемане от независимост ” при непоколебим режим.

„ Законът разрешава пожизнен затвор, единствено в случай че не са налице нито едно смекчаващо виновността доказателство. А те са чисто правосъдно минало, подпомагане при следствието и така нататък ”, разясниха само пред 24rodopi.com топ адвокати. В същото време настояването за кратко правосъдно разследване също редуцира наложената присъда.

Зверското ликвидиране бе осъществено на 17 декември предходната година. Дни преди този момент Мехмед разкрил ключовете за жилището на вуйна си Седат Муса в своя автомобил и решил да се възползва. Във съдбовната нощ майката на Дамла била на работа в цех край Кърджали. Жената карала изключителна промяна. 30 минути след среднощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а откакто влезнал в спалнята детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж умъртвил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. След това увил главата и раменете с тиксо, след което напуснал дома, а дни по-късно бе задържан. В шахта наоколо до блока проверяващите разкрили захвърлените ръкавици, тиксо, ключ за дома, както и два презерватива.

„ Да, склонен съм. Аз съм си признал още предишния път ”, пък бяха думите на Мехмед Хасан при въпрос на съдията дали признава напълно обстоятелствата в обвинителния акт и желае делото да бъде по съкратеното правосъдно разследване.

„ Не знам какво да кажа! Няма по какъв начин с думи да изразя, това което е в мен! ”-изрече първият братовчед на Дамла преди съдът да се отдръпна за взимане на решение.

Припомняме, че съдът реши килърът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лв. кръвнина.

Бащата, майката и бабата на Дамла бяха частни обвинители в процеса. При обжалването те ще упорстват за по-тежка присъда.

Източник: 24rodopi.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР