Виното на двама братя спечели конкурса за Цар на виното“

...
Виното на двама братя спечели конкурса за Цар на виното“
Коментари Харесай

Двама Царе на виното си избраха в Пещера

Виното на двама братя завоюва състезанието за „ Цар на виното “ в Пещера, чиито спечелили бяха оповестени през днешния ден на празника по случай Трифоновден, проведен на крепостта „ Перистера “ от Община Пещера и читалище „ Развитие “. Божествената напитка на Михаил и Петър Ангелови бе оценена най-високо от професионалната комисия на локалния винпром.

17 проби от вино си оспорваха царската купа. Първи подгласник на спечелилите стана Здравко Моллов, третото място бе отредено на Венцислав Зонев. Журито присъди и поощрителна премия на Петър Кръстев.

Наградите по традиция връчи кметът Николай Зайчев. От името на спечелилите на сцената се качи Михаил Ангелов, който показа, че с брат му вършат вино едвам от 4 години. Той благодари особено на индивида, който му доставя гроздето от Брестовица, сортът е мерло.

Разбира се, както повелява националната традиция, бе осъществено и ритуално зарязване от кмета Николай Зайчев и отец Димитър. За гостите на празника бе обезпечено гратис вино, а всички присъстващи бяха поздравени от националния артист Николай Учкунов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР