Виното е онова допълнение към вечерта, което я прави още

...
Виното е онова допълнение към вечерта, което я прави още
Коментари Харесай

Чаша червено вино помага в борбата с килограмите

Виното е това допълнение към вечерта, което я прави още по-прекрасна, само че несъмнено, както всеки различен алкохол, количествата би трябвало да са умерени.
Сигурни сме, че доста от вас са фенове на хубавото вино и това, което ще прочетете в публикацията, ще ви зарадва. Доказано е, че една чаша вино дневно има доста изгоди за нашето здраве. Да, тъкмо по този начин! На първо място би трябвало да споменем, че изгодите от аленото вино са в пъти по-големи от изгодите от бялото вино, по тази причина ще се фокусираме главно върху него.
Защо е добре да се пие вино?

1. Ползи за имунитета
Червеното вино понижава риска от голям брой болести, а тайната е във веществото ресвератрол. За хората този антиоксидант оказва помощ да се понижи рискът от сърдечно-съдови болести, инсулт и деменция, защищава кожата от ултравиолетово излъчване, покачва защитните функционалности на тялото, усъвършенства кръвообращението и отстранява холестерола. Не е неприятно, нали?

2. За сияйна кожа
Ползите от виното за дамите се крият в резултата му върху кожата. Ресвератол инхибира растежа на бактерии, причиняващи акне, и придава на кожата здрав искра. Това свойство на аленото вино се употребява интензивно от някои модели. За да наподобяват добре на фотоси, те изпиват чаша алено вино вечерта преди фотосите. Този трик оказва помощ на кожата им да наподобява свежа и здрава на сутринта.

3. Помага ни да се отпуснем
Ресвератролът подтиква освобождението на антистрес протеина PARP-1, който задейства гени, виновни за възобновяване на ДНК. И също по този начин предизвиква дълголетието.

4. Подобрява храносмилането
Всички тези полифеноли, открити във виното, в действителност са много сложни за мелене. Това може да не ви звучи добре, само че испански учени са разкрили, че полифенолите са най-хубавата храна за положителните бактерии в червата ни.

5. Насърчава загубата на тегло
Ресвератролът ви оказва помощ да отслабнете. Харвардският университет е направил изследване с 20 000 дами в продължение на 13 години и открива, че тези, които пият по чаша вино на ден, имат 70 % по-малка възможност да покачат тежестта си. Други изследвания пък демонстрират, че ресвератролът също може да помогне за угнетяване на апетита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР