Виното е любима и предпочитана алкохолна напитка на милиони хора

...
Виното е любима и предпочитана алкохолна напитка на милиони хора
Коментари Харесай

Как се чистят петна от вино?

Виното е обичана и желана алкохолна напитка на милиони хора по света. То е прелестно допълнение към всеки засищащ обяд или сантиментална вечеря. Богато е на чудесни вкусови качества, само че наред с това има и един сериозен минус – оставя ужасни упорити петна, които са в положение да загрозят обичаната ви блуза или рокля, да съсипят скъпия ви килим или преди малко купения мек и удобен диван.

Тук значимо е да уточним, че бялото вино не оцветява материите и е изцяло безвредно. Можете да си го пийвате умерено, а при положение, че бъде разляно върху някоя дреха, да вземем за пример, елементарно може да бъде изпрано.

Съвсем противоположното е обаче при аленото вино. То съдържа танини, които, като се изключи че му придават жив и кондензиран цвят, имат и способността да се свързват доста крепко с текстилни материи като памук, полиестер, вълна и други. В това в действителност се крие силата му да оставя петна, които се отстраняват доста мъчно, а в някои случаи, може да бъде даже невероятно.

За ваше облекчение сме подготвили няколко потребни съвета за унищожаване на вино, които ще ви оказват помощ да се преборите с нежеланите лекета.

Първото и най-важно предписание е да действате стремително и да третирате петното от вино, колкото се може най-скоро откакто се е появило. Това ще усили шанса ви да постигнете триумф при елиминирането му.

 Премахване на алено вино с бяло вино

Един от най-безотказните и потвърдени способи е потреблението не на какво да е, а точно бяло вино. Дори и да не ви се има вяра то е повсеместен „ препарат ” против зацапвания от алено вино. Нанесете малко количество върху към този момент формираното леке и изчакайте няколко минутки. След това със сапунена вода и деликатно с памучна забрадка натъркайте петното, до момента в който се в профил. Струва си постоянно да имате на разположение бутилка бяло вино, която да ви избавя в такива рискови обстановки.

В случай че не разполагате с бяло вино, може да се доверите на положителния остарял способ с готварска сол. Тя участва в домовете на всеки един от нас и идва на помощ в битката с петна от алено вино. Поръсете щедро със сол засегнатото място. Изчакайте няколко минути, до момента в който тя изсмуче разлятото алено вино и изсъхне. Повторете действието няколкократно, до момента в който солта погълне напълно течността и попречи на виното да проникне доста надълбоко в тъканите на вашата дреха, завивка или килим.

Друго положително решение е кислородна вода, само че вероятността да разполагате с такава у дома, е много минимална. И въпреки всичко, в случай че ви се намира на разположение, можете да прибегнете до нея, като я примесите с препарат за тъкани – 1 чаена лъжица кислородна вода и една препарат. Тук е значимо да обърнем внимание на избелващия резултат, който тя има, по тази причина се предлага да се употребява единствено върху изцяло бели текстилни произведения.

 Отстраняване на петна от алено вино

За остарели и засъхнали петна от алено вино изпробвайте следната рецепта - пригответе примес от 1 куб. см 5 % амонячен разтвор, 50 куб. см дестилирана вода и 10 куб. см 95 % алкохол и нанесете върху петното. Изчакайте да изсъхне, след което с влажна памучна забрадка минете петното и след това подсушете. Ако прецените, повторете процедурата няколко пъти. Не забравяйте, че колкото по-старо е петното, толкоз по-трудно се маха.

Пазарът предлага най-разнообразни артикули за унищожаване на петна от друго естество и постоянно можете да опитате тяхното деяние. Някои са много ефикасни и реализират чудесни резултати.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР