Виното е алкохолна напитка, която се получава чрез пълна или

...
Виното е алкохолна напитка, която се получава чрез пълна или
Коментари Харесай

Ето как чаша вино прави жените по-красиви

Виното е алкохолна напитка, която се получава посредством цялостна или частична алкохолна ферментация на гроздов сок.

В антична Гърция виното се е считало за по -здравословно от водата и неговият антибактериален резултат не е подлаган на подозрение. Римските легионери постоянно са вземали със себе си колби вино в акции - най-малко за попречване на дизентерия. Дори медикаментите бяха разтворени във вино, а не във вода.

Химикът и микробиологът Луи Пастьор, който е пионер в научния метод към производството на вино, го назова „ най -здравословната и най -хигиенична “ напитка и даже потвърди, че убива доста микроорганизми и дезинфекцира храната.

В света има над 2000 сорта грозде, употребявани за произвеждане на вино. Тази напитка се класифицира съгласно технологията на подготвяне, цвят, мощ и количество захар, тип първични материали, качество и време на отлежаване.

Как виното въздейства на тялото

- Виното има емфатичен антибактериален резултат. Например, проантоцианинът убива редица бактерии, рискови за организма, в това число тези, които унищожават зъбния гланц, като по този метод предотвратяват появяването на кариес. 

- Напитката е мощен антиоксидант: обезврежда свободните радикали, предотвратява разпространяването на раковите кафези, задейства отделянето на хистамин, който е виновен за битката на организма с алергените, и задейства имунната система. 

- Виното усилва броя на потребните бактерии в чревната микрофлора. Той също по този начин оказва помощ да се справите с безсънието, да донесе релаксация при стрес, да усъвършенства общия тонус, физическото и умственото показване. Експериментите демонстрират, че умерените дози вино усъвършенстват лимфната функционалност и понижават риска от заболяването на Алцхаймер и деменцията.   

- Виното прави кръвоносните съдове по-еластични, което предизвиква по -добрия приток на кръв, контролира метаболизма на мазнините в черния дроб, като по този метод понижава холестеролния показател и равнищата на кръвната захар. Това предотвратява развиването на диабет. 

Умерена целесъобразна доза вино дневно - една чаша (100-150 милилитра) - за мъже, за дами - половин чаша (50-75 милилитра),

Ползите от виното за тялото на дамите

В женското тяло виното оказва помощ за поддържане на младостта и еластичността на кожата. Изследователите също по този начин считат, че умерената доза от напитката дневно може да усили половото предпочитание на дамата. 

Ресвератролът инхибира растежа на бактерии, които предизвикват акне, и прави доста по -добра работа от обичайното лекуване на акне бензоил пероксид. Днес ресвератролът доста постоянно участва в козметиката, само че локалните резултати на кремовете не са толкоз ефикасни, колкото поглъщането на храни с високо наличие на този антиоксидант. С други думи, абсорбирайте ресвератрол от вино, плодове и зеленчуци, вместо да купувате скъпа козметика.

Червеното вино е надеждна отбрана за вашата снежнобяла усмивка /всъщност има ли дама, която да не желае да има такава/

Знаете ли, че пиенето на вино (в рационални количества, схваща се) може да защищити зъбите ви от бактерии? Вече отбелязахме, че виното има антибактериален резултат върху кожата. По същия метод оказва помощ за битка с бактериите по зъбите. Тествани са всичките пет от най-известните типове бактерии и след контакт с кино лентата на аленото вино се следи съвсем цялостно изгубване на микроорганизми. 

Бъди красива с чаша вино!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР