Винисиус Жуниор вкара единствения гол през второто полувреме и "Реал

...
Винисиус Жуниор вкара единствения гол през второто полувреме и "Реал
Коментари Харесай

Реал Мадрид победи Ливърпул и триумфира за 14-ти път в Шампионската лига

Винисиус Жуниор вкара единствения гол през второто полувреме и "Реал Мадрид " победи "Ливърпул " с 1:0 на "Стад дьо Франс " в Париж, с което испанският отличник завоюва 14-ата си купа в Шампионската лига по футбол, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двата тима започнаха внимателно, а първото съществено голово състояние се откри пред тима на "Ливърпул " .

Тиаго изпрати топка в дълбочина към Джордан Хендерсън, който смъкна към Трент Александър-Арнолд. Десният бек дриблира в наказателното поле и подаде към Салах, който стреля от границата на наказателното поле, само че едва, защото топката го хвана в крачка. Тибо Куртоа избави този удар, секунди по-късно го направи против Тиаго Алкантара и малко по-късно след удар на Салах от към 12 метра.

Следващото състояние пристигна в 20-ата минута и още веднъж бе за "Ливърпул " .

Фабиньо подаде в наказателното поле за Садио Мане, който дриблира около трима и стреля, а топката бе отбита в дясната странична греда от плонжиралия Куртоа.

"Ливърпул " бе по-активен в офанзива през първото полувреме и идващото състояние още веднъж бе за "червените " .

Ибрахима Конате проби през центъра и подаде за Александър-Арнолд по дясното крило, а той центрира за Салах. Египтянинът посрещна топката с глава наоколо до дузпата и уцели вратата, само че в това време и стража на мадридчаните право в ръцете.

"Реал Мадрид " сътвори първото си положително състояние едвам в 43-та минута.

Голямо комплициране в отбраната на "Ливърпул " и следващи рикошети на Алисон Бекер, Ибрахима Конате и Фабиньо изпратиха топката до Карим Бензема, който преодоля оставения в ролята на вратар Анди Робъртсън. Положението бе гледано дълго време на системата за видеоповторения (ВАР) и в последна сметка основният арбитър Клеман Тюрпен

не призна гола за постоянен.

Причината най-вероятно се крие в паса напред от Федерико Валверде, когато Бензема бе в засада, макар че след това топката рикошира във Фабиньо и чак тогава стигна до французина. Положението си остана противоречиво за двете фенски бази и тази на "Реал Мадрид " освиркваше съдията в секундите до края на първото полувреме, което приключи при тъждество 0:0, с безапелационна доминация на "Ливърпул " и с анулиран гол на испанците.

Въпреки че това попадение не бе прието, "Реал Мадрид " съумя да вкара ново в 59-ата минута с бърза контраофанзива .

Мохамед Салах направи пропуск за "Ливърпул " и контрата остави четиримата бранители на "Ливърпул " против нападателите на "Реал Мадрид ", а те разиграха чудесно обстановката. Федерико Валверде овладя в половината на "червените ", напредна по дясното крило и подаде за Винисиус Жуниор на далечна греда, а бразилецът вкара с лекост в опразнената врата за 1:0 в интерес на испанския първенец.

"Ливърпул " опита да натисне след попадението и стигна до две положения за Салах .

В първото египетският нападател стреля диагонално и Куртоа плонжира за спасяването, а във втория случай голмайсторът на Ливърпул стреля от доста дребен ъгъл и стражът на "Реал Мадрид " отрази с крайник.

Английският вицешампион натисна в последните 15 минути, в които на терена се появи и четвърти нападател

- Роберто Фирмино. Именно той сътвори едно състояние в 81-та минута, когато проби по крилото и върна на границата на наказателното поле за Наби Кейта, който обаче стреля надалеч от вратата. Секунди по-късно Куртоа направи и най-хубавото си избавяне, откакто мазета доста подъл шут на Салах от дясно на нападението.

"Ливърпул " натискаше до края , само че по-добрите положения бяха за "Реал Мадрид " на контраофанзива. До повече попадения не се стигна и по този начин испанският първенец победи с 14-ата си купа на Европа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР