Винените и кулинарни дестинации са важни не само за туризма,

...
Винените и кулинарни дестинации са важни не само за туризма,
Коментари Харесай

Министерствата на земеделието и туризма разработват 12 винено-кулинарни дестинации

„ Винените и кулинарни дестинации са значими освен за туризма, а и за българските производители. Те ще дадат опция неповторимите родни виновност и артикули да доближат до повече консуматори, в това число и чужденци “. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който дружно с министъра на туризма Николина Ангелкова показаха взаимната самодейност „ Сподели България “. Ще бъдат създадени 12 винено-кулинарни дестинации и препоръчани за публично разискване с всички заинтригувани страни – хотелиери, туроператори, производители на вино и храни, общини, оповестиха от МЗХГ.

„ Министерство на земеделието, храните и горите се стреми да поддържа напъните на българските производители да запазят и възродят производството на достоверни наши артикули по обичайни предписания “, уточни министър Порожанов. Той напомни, че страната ни е вписала в европейския указател две предпазени географски инструкции – „ Горнооряховски суджук ” и „ Българско розово масло ”.

В европейския указател на храните с обичайно характерен темперамент са вписани още „ Филе Елена ”, „ Луканка Панагюрска ”, „ Роле Трапезица ”, „ Кайсерован врат Тракия ” и „ Пастърма говежда ”. „ България има регистрирани на европейско равнище и 54 виновност със предпазени наименования. Това ни подрежда на осмо място в Европейски Съюз по артикули със предпазени наименования “, означи министърът на земеделието.

През последните години са построени забележителен брой винарни с места за дегустации и пребиваване. Много от тях са ситуирани наоколо до известни туристически забележителности, съчетани със съответната туристическа инфраструктура, което разрешава пакетирането им в общ туристически артикул.

„ Всички ние сме обединени от задачата българските артикули да се утвърдят на нашия пазар, да се усъвършенства тяхната конкурентност и да се обезпечи достъп до нови пазари, на които те да заемат своето почтено място “, сподели още министър Порожанов.

Министър Николина Ангелкова означи, че разработвайки спомагателни направления се повишава растежът на визитите на всеки един от обектите и България се търси от ден на ден като страна, която предлага качество. Тя изясни, че дестинациите ще бъдат цифровизирани и включени в платформата „Аз обичам България ”, която популяризира 100-те национални туристическа обекта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР