Вината за трагедията в Бургас са комплексни и започват от

...
Вината за трагедията в Бургас са комплексни и започват от
Коментари Харесай

Станимир Станев : Ще стигнем до върха на пирамидата на покровителите на каналджиите от МВР

Вината за нещастието в Бургас са сложни и стартират от Гранична полиция. Амбицията ни е да стигнем до върха на пирамидата за това кой покровителства каналджиите от Министерство на вътрешните работи.

 

Такава цел си сложи заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев пред Българска национална телевизия за тежката злополука, при която починаха двама служители на реда в Бургас при осъществяване на служебните си отговорности. Състоянието на оградата на турската граница не е неприятно, както настояват някои специалисти, посочи Станев.

 

Възложено е като задача да се преосмили дали да не се стигне до закриване на гранични ръководства. 

 

Работата на Министерство на вътрешните работи е една от рисковите специалности и всеки един от нас знае какъв брой са рисковете и от време на време не могат да се преценяват първоначално, изясни Станев.

 

Министерство на вътрешните работи постоянно е взимало ограничения за отбрана на здравето и сигурността на чиновниците си. Понякога ограниченията са закъснели, само че доста постоянно се взимат превантивни ограничения, които остават скрити за обществото, посочи Станев.

 

Оборудването в Министерство на вътрешните работи не е на нужното равнище и служебният вътрешен министър поставя старания да бъдат усъвършенствани изискванията на труд и сигурност на служителите на реда, разясни Станев.

 

В множеството полицейски коли има шипове за изключително прекъсване, само че служителите на реда са нямали време да ги пуснат и да реагират, с цел да спрат рейса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР