Вината за свалянето на руския самолет Ил-20 в Сирия на

...
Вината за свалянето на руския самолет Ил-20 в Сирия на
Коментари Харесай

Русия обвини израелските ВВС за свалянето на самолета й в Сирия

Вината за свалянето на съветския аероплан Ил-20 в Сирия на 17 септември е напълно на военновъздушните сили на Израел и на тези, които са взели съответното решение, съобщи през днешния ден представителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 
 Израел упрекна Дамаск, Иран и Хизбула за свалянето на съветския аероплан  Москва привика израелския дипломат поради сваления съветски аероплан  Руски аероплан изчезна над Сирия
Според него показаните справедливи данни сочат, че дейностите на израелските водачи, довели до гибелта на 15 съветски военни, приказват или за непрофесионализъм, или за незаконна немарливост. 

Израел предизвестил Русия за удара на неговите изтребители Ф-16 в Сирия по едно и също време с началото на офанзивата, нарушавайки контракта за попречване на произшествия, добави Конашенков. 

Генералът прецизира, че представител на командването на Военновъздушни сили на Израел е съобщил в 21:39 на съветското командване за идни удари, а в 21:40 четири F-16 са блъснали с авиобомби промишлени обекти в Литакия. Командирът на Ил-20 е съумял да доложи за попадението със зенитна ракета и пожар на борда, както и за последвалото рисково намаляване, преди самолетът да изчезне от радарите в 22, 03 часа. 

Конашенков прецизира, че 50 минути след провалянето върху  съветския аероплан, оперативният дежурен в командния център на Военновъздушни сили на Израел се е свързал с съветската страна и е декларирал подготвеност за помощ. 

Министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман изрази през днешния ден вяра, че връзките с Русия ще могат да бъдат нормализирани след рецесията, подбудена от свалянето на самолета Ил-20 на 17 септември, заяви още ТАСС. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР