Винаги в зависимост от това, какво е събрано до момента,

...
Винаги в зависимост от това, какво е събрано до момента,
Коментари Харесай

Съдия Мирослава Тодорова: Трябва да бъде разяснено, че МВР винаги при неотложност може да започва производство.

" Винаги според от това, какво е събрано досега, може да се каже дали действието е било законосъобразно и дали принудата, която е упражнена, е била пропорционална "., посочи тя.

Съдия Тодорова уточни, че обществото непрестанно се изправя пред казуса с конституционния модел на правосъдната власт, който " води до объркана еднаквост на прокуратурата ":

" Понякога прокуратурата упорства да бъде съд, т.е. да се употребява с независимостта на съда и да не прави толкоз оперативна работа. От друга страна - тя управлява досъдебното произвеждане и тя взема решение на кои лица да повдигне обвиняване, по тази причина би трябвало да бъде в близка връзка с Министерство на вътрешните работи и всекидневно в тази колаборация се стига до институционални конфликти или до взаимозависимост ".

Тя напомни, че в интервала, когато тя е била уволнена - по време на ръководството на Министерство на вътрешните работи от Цветан Цветанов - някогашният градски прокурор и член на Висш съдебен съвет Нестор Несторов е бил споделил, че прокуратурата се е трансформирала в районно полицейско ръководство, т.е. функционалността по управление на следствието е конфискувана и се реализира от вътрешния министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР