„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на

...
„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на
Коментари Харесай

Григор Димитров: На корта си сам, това е най-големият урок

„ Винаги чувствам поддръжката в България, било ми е постоянно на сърце. Нещата у дома постоянно са по-добре”, съобщи Григор Димитров пред камерата NOVA. Той даде извънредно изявление, в което приказва за последните месеци, за представянето си на "Australian Open " и за уроците, които към този момент е научил.

„ Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се усещах на това равнище, което желаех. Искам постоянно да играя на 100%, просто очаквам резултатите. Да се надяваме в околните часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкоз време, само че желаех да я споделя с всички вас”, описа Гришо пред Йоана Гочева.

За спомените си от Финалите на АТР в Лондон, Димитров показа: „ Това беше един от най-специалните моменти. Имаше толкоз доста флагове и хора. Не чаках да стигна до финала, имахме напълно други цели. Преди финала усетих тази обич. Тази поддръжка ти дава толкоз доста мощ и обединяване, усещаш, че играеш с тях и това способства за победата”.



Той разяснява и проблемите си с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове, без да играе най-хубавия си тенис: „ По време на мача опитваш да промениш придвижването, с цел да вкараш първи сервис. Все отново нямах чак толкоз неприятно показване в Австралия, борех се да печеля, без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дават по-голяма убеденост. Има място за усъвършенстване. Представи си какво става, в случай че играеш по-добре?”

„ Винаги би трябвало да запазиш себе си, да запазиш полезностите, които имаш. Няма значение кой си в ранглистата. Трябва да си индивидът, който си. Ти си в светлината, в която всеки те познава. Следствието е ранглистата”, споделя с убеденост Григор Димитров.

Относно задачите, които си е сложил, той съобщи: "Целта си остава купа от Големия шлем ".

"В момента най-важното е да намериш дребните елементи. Всеки може да играе добър тенис, не знаеш къде ще имаш тази опция. Без значение от жребия, постоянно знам, че мога. С постоянството, с положителната работа, знам, че един ден ще се получи ", сподели той по време на конференцията, която даде след завръщането си от конкуренцията в Австралия.

„ Имаше някои моменти, в които не се получаваха нещата. Просто му споделях (на Дани Валверду б.р.), че се пробвам. Има положително съгласие сред него и мен. А огромният извод е, че когато си на корта, разчиташ единствено на себе си. Всеки има своя гений. Въпросът е да го намериш. Когато си в корта, няма на кой различен да разчиташ, с изключение на на себе си. Там е най-големият урок за мен”, сподели още Григор Димитров.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР