Винаги трябва да търсим баланс между здравната полза от едни

...
Винаги трябва да търсим баланс между здравната полза от едни
Коментари Харесай

Фармаколог за ваксините: Глупав експеримент е да се удължава срокът между двете дози

Винаги би трябвало да търсим баланс сред здравната изгода от едни ограничения и икономическия терор, сега лежащ върху много хора, чийто бизнес е затворен. Това съобщи пред БНР ръководителят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков.

По негови думи стопанската система е значима, само че би трябвало да се мисли за последствията. По тази причина съгласно него ограниченията би трябвало да се поотворят, само че доста рационално.

Фармакологът уточни, че постмаркетинговият опит за имунизациите против ковид към този момент е голям и ставало все по-ясно, че имунизациите са много по-безопасни от ковид.

По негови думи имунизациите не се вършат с някаква користна цел, а са метод човечеството да се оправи с този проблем. Относно имунизационното покритие в Европа той съобщи, че България не е в дъното на тази ранглиста.

Момеков разясни, че няма противопоказания преболедувалите ковид да се имунизират, само че съгласно него е по-важно да се покрият непреболедувалите, за които е несъмнено, че нямат имунитет. Има неясноти по отношение на това дали имунизираните могат да популяризират вируса.

Фармакологът дефинира като " малоумен опит " концепцията да се удължи интервалът сред двете дози на имунизацията в интерес на повече имунизирани хора с първа доза, какъвто вид се разяснява в разнообразни страни.

" Това е нов патоген. Ние не знаем нищо, най-малкото по какъв начин ще се държи, в случай че една ваксина се употребява погрешно ", акцентира той.

По отношение на българската хранителна добавка, в чието разработване проф. Момеков взе участие, той разясни, че не става въпрос за артикул, който има чудодейни свойства. Той можел да се употребява за предварителна защита против ковид, само че не бил опция на имунизацията и не изключвал обществената отдалеченост и маските.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР