Винаги сте мислили, че раждането и идването на бебето в

...
Винаги сте мислили, че раждането и идването на бебето в
Коментари Харесай

Защо сексът след раждане създава толкова проблеми

Винаги сте мислили, че раждането и идването на бебето в живота, ще ускори възприятията ви един към различен. Въпреки това, след появяването на дребния пискун над връзката ви надвисват мрачни облаци и съществено застрашават отношенията. Какъв е казусът? Ето отговора на АГ-специалиста Нина Улянова. 

На първо място, след появяването на първородното в фамилията връзките на съпрузите не постоянно остават същите. Особено през първата година от живота на бебето - най-трудното и наситено със събития време.

Към нормалните човешки проблеми (на първо място, несъмнено, приказваме за отмалялост и терзания за новороденото) може да се добави боязън от обновяване на интимните връзки или болежка по време на секс. Някои младите майки се оплакват, че брачният партньор им не ги притегля към този момент. 

За да разберете по-лесно какво се случва във вашето семейство, се пробвайте да анализирате няколко обстановки, в които сътрудниците най-често попадат, откакто бебето се роди.

Колко скоро след раждането може да се върнете към интимния си живот? 

За благополучие няма график, макар че лекарите нормално поучават да извършите пауза от един месец. Едва ли ще незабавно имате предпочитание да се впуснете в любовни завършения: първо, шокът от раждането към момента не е отминал, и второ, за цялостното благополучие вие към този момент имате нов обект - бебето. 

Бъдете бдителни: в случай че мъжът ви прави недвусмислени оферти, отделете време, с цел да му обясните, че към момента не сте подготвена. Въпреки че сте изтощена и заета, се пробвайте, да се отнасяте към него с цялата деликатност и обич както е било преди.

Не забравяйте, че вашето държание може да успокои или, назад, да разстрои колегата ви. И в случай че съумеете да обърнете въпреки и малко внимание на брачна половинка си, той ще разбере, че към момента го обичате. Ако страните и сте непрестанно нервна, му давате неприятен сигнал: „ Имам всичко, с цел да бъда щастлива... без теб “

По време на сексуален акт започнах да изпитвам напълно разнообразни чувства... И никакво наслаждение. Какво да върша?

Уви, това е неизбежно: по време на бременността и раждането, когато бебето минава през родовия канал, стените на вагината се разтягат. Ето за какво по-късно, по време на сексуален акт някои дами като че ли не усещат колегата си и нямат предпочитание да секс.

В тази обстановка упражненията да възобновяване на мускулния тонус на перинеума могат да оказват помощ. Има специфични извършения, които би трябвало да се вършат няколко пъти дневно.

Първо, би трябвало да се научите с мускулно изпитание да спирате струята урина по време на вървене до тоалетната. И второ, няколко пъти дневно да напрягате и отпускате мускулите на вагината.

За благополучие с времето те още веднъж стават еластични.

Правя обич единствено поради него... и това е необичайно. 

Ставате всяка вечер (по няколко пъти), с цел да нахраните бебето си, чувствате се изтощени и раздразнени... Не е чудно, че половото увлечение е изчезнало. Ако неналичието на предпочитание е краткотрайна, пробвайте се да обсъдите обстановката със брачна половинка си и не се тревожете прекалено много за протичащото се. Ако обстановката не се промени в границите на няколко месеца след раждането, би трябвало да потърсите съвет от психотерапевт или сексолог.

Не разчитайте, че след бременността и раждането тялото ви ще остане същото. Ако обаче желаете да се научите да живеете в естетика с него, ще намерите опция.



Снимка: Guliver / Getty

Родих с епизиотомия. Заради болката, даже не мога да си помисля да върша секс!

Ако почувствате лек дискомфорт, не се тормозете: тъканите на влагалището са развалени и лишава време, с цел да заздравеят. Ако обаче разрезът предизвиква болежка 3-4 седмици след интервенцията, е по-добре е да се консултирате със експерт.

Откакто имаме деца, нямам сили за нищо вечер. За разлика от брачна половинка си, аз съм по-склонна да върша секс заран. Как можем да реализираме съглашение?

Сега ритъмът на живот и за двамата е друг: дом, работа, семейство, деца... Не е изненадващо, че в един миг сред вас може да възникне някакво недоразумение. 

К акво да вършиме?

Говорете, говорете и говорете още веднъж. Научете се да се разбирате те и да търсете взаимни отстъпки.

Планирайте и те се плашете от обстоятелството, че животът ви е „ начертан “ няколко дни авансово. Правенето на обич „ по график “, обратно на общоприетото разбиране, не убива спонтанността и желанието, а тъкмо противоположното.

Опитайте и се убедете сами. Като сте възнамерявали секс за неделя вечерта, се погрижете авансово: сложете децата да спят рано, облечете се друго... Сами си организирайте празник, даже да не стигнете до секса.

Съгласете се, има нещо примамливо в това?

Мона Василева / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР