Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за

...
Винаги сме знаели, че водата е от изключително значение за
Коментари Харесай

6 ситуации, в които е вредно да пиете вода

Винаги сме знаели, че водата е от извънредно значение за вярното действие на тялото ни, само че се оказва, че не всяко време е удачното време на пиянство на вода. Лекарите поучават да се придържаме към целесъобразния най-малко и да пием най-малко един литър чиста вода дневно.

Има обстановки, в които просто не трябва да пиете вода, само че доста малко хора знаят за тях. Ето кои са те:

По време на хранене

Препоръчително е да се пие преди този момент. Не че това заплашва вашето здраве, само че може да докара до нарушение на храносмилателния развой, също така стомаха се подува в този случай доста бързо. За да избегнете отичане и непредвидени шумове, изпийте чаша вода почти половин час преди да започнете да ядете. Също по този начин не пийте ледена вода.

Преди лягане

Не е нужно да сте доктор, с цел да знаете, че в случай че изпиете огромна чаша вода тъкмо преди лягане, по-късно може да отидете в тоалетната няколко пъти през нощта. Това ще понижи изгодите от съня, защото регенерацията на клетките ще бъде прекратена. Освен това, през нощта, бъбреците няма да си почиват, а ще работят.

По време на интензивна подготовка

Най-добре е да се пие вода след подготовка, само че не по време на самата подготовка. Не че е неприятно за тялото ви, само че може да ви избави от главоболие и гадене. Разбира се, в случай че участвате в маратон, ще ви бъде извънредно мъчно да не пиете вода, по тази причина тук има изключение.

След ястие на люта храна

Много хора пият вода, с цел да отстранен чувството за парене, откакто са хапнали лютa или доста пикантна храна. Водата обаче няма да потуши пожара. Всъщност питейната вода единствено ще усили резултата на паренето. В такива случаи е най-добре да пиете мляко или да хапнете самун.

Ако откриете, че урината ви е транспарантна

Ако вашата урина е чиста като вода, това демонстрира, че тя не се всмуква и бъбреците ви работят на вятъра. Намалете количеството вода, което пиете, или се консултирайте с доктор, в случай че обстановката не се промени.

Когато не знаете произхода на източника на питейна вода

Водата от елементарната чешма или от планински извор може да бъде рискова за здравето. Дори и да наподобява доста чиста, тя може да бъде нечиста с животинска урина или други бактерии, невидими за човешкото око.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР