Винаги сме твърдели, че демокрацията е зачитане на вота на

...
Винаги сме твърдели, че демокрацията е зачитане на вота на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Президентът я кара постарому, не търси консенсус

Винаги сме твърдели, че демокрацията е ценене на вота на българските жители. Ние почитаме институциите, по тази причина и бяхме в залата при полагането на клетвата от господин Радев и госпожа Йотова. Считаме обаче, че години наред всички думи за това, че една политическа партия, съответно Политическа партия ГЕРБ и нашата парламентарна група, е наричана с всевъзможни прилагателни, с опити да бъде чагъртана, въздейства не на нас като парламентарна група, а е засегнатост към всички членове и симпатизанти на тази политическа партия. Това сподели Десислава Атанасова в отговор на въпроса за какво напуснаха зала, когато президентът прави послание към народа.

Атанасова съобщи, че народна власт значи да зачиташ вота на жителите, без значение по какъв начин са го упражнили, тъй като тази президентска двойка е определена едвам с 30% изборна интензивност, само че и да браниш своите гласоподаватели.

" Имахме чувството, че към този момент са взети доста поучения, че са разчетени доста неточности за държанието обратно в предишното и конфликтът сред институциите.

Отново дублирам, че с цел да има работещи институции би трябвало да има разговор сред тях и колкото и мощен политически конфликт да има, той би трябвало да е тук в тази постройка, не би трябвало да е по оста партии – президент. През последните 5 години видяхме, че президентът Радев не може да уплътни функционалността, дадена от Конституцията да бъде обединител на нацията ", сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

" Очаквахме, че тези поучения са взети, тъй като нацията ни в този момент е разграничена по доста тематики. Очаквахме, че новият президентски мандат ще стартира по различен метод, ще има преосмисляне към този момент при по огромен политически опит за това каква е ролята на политическите партии и каква е ролята на президентската институция. Ролята на президнетската институция е да търси консенсус, да бъде надпартиен българският президент, да кани когато е нужно и когато има потребност от реакции на рецесии политическите партии да намират разговор. Това не се случи през последните 5 години, Консултативните препоръки за национална сигурност не се организираха според закона, не се обсъждаха значимите тематики, които вълнуват всекидневно българското общество”, съобщи Атанасова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР