Винаги сме казвали, че разговори с Продължаваме промяната ще водим.

...
Винаги сме казвали, че разговори с Продължаваме промяната ще водим.
Коментари Харесай

Анастасова : ПП могат да разчитат на гласовете ни, но няма да подкрепим ветото на Радев

Винаги сме казвали, че диалози с „ Продължаваме промяната ” ще водим. Имаше решение на Националния съвет и няма по какъв начин да подкрепим мандати на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”.

 

Това съобщи Ирена Анастасова, заместник-председател на Българска социалистическа партия, в ефира на Нова телевизия.

„ На всевъзможни екзотики ще се нагледаме. Нека чуем какво ще каже „ Промяната ”. Отначало щяха да върнат мандата незабавно, по-късно чухме, че ще вършат кабинет на малцинството. Нека се уточнят какво ще вършат и тогава ще приказваме съществено ”, сподели тя.

По мотив концепцията Надежда Йорданова да бъде препоръчана за министър председател, въпреки да е от „ Демократична България ”, тя съобщи: „ Госпожа Йорданова съществено работеше по целите в правосъдната промяна в съдружното държавно управление. ” Тя не пожела да каже дали ще поддържа сходна номинация за министър председател.

Тя съобщи, че Политическа партия могат да разчитат на гласовете на Българска социалистическа партия, само че „ дано забележим какво ще предложат ”, добави още Анастасова.

„ Между ПГ на Българска социалистическа партия и ПГ на „ Български напредък ” има значително разграничение – ние сме остаряла партия, а при Янев има едно незнайно. Той може би може по-леко да беседва с всичко, до момента в който при нас има насъбрани остарели напрежения и мемоари с другите партии. Но показахме,че можем да организираме разговор, да отстояваме позиции. Допускам, че и президентът ще постави доста неща на кантар, преди да връчи третия мандат ”, счита тя.

За ветото на президента Румен Радев върху измененията в Изборния кодекс, Анастасова съобщи: „ Още когато се отказахме – знаете, машинното гласоподаване беше наша борба години наред, ние доста мислихме, не го направихме с лека ръка. Няма по какъв начин в този момент да премислим. Сериозно разсъждавахме с доста обстоятелства. Нашата борба беше обусловена от това да преодолеем купения избор. Ние не го преодоляхме – в противен случай. ”

Водещият на утринния блок сложи проблема за това по какъв начин ще се подсигури тайната на вота, в случай че да вземем за пример единствено той гласоподава с машина в дадена секция, само че на този въпрос тя не съумя да отговори и съобщи, че ще се разиска на комисия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР