Винаги ще се намерят смелчаци, които да се хвърлят във

...
Винаги ще се намерят смелчаци, които да се хвърлят във
Коментари Харесай

Защо никой не смее да се къпе в океана на западния бряг на Америка?

Винаги ще се намерят смелчаци, които да се хвърлят във водите и на най-есктремните водни басейни. Дори на Антарктида. Но в случай че погледнете картата на света, ясно ще забележите местата, където хората не вървят всеобщо на плаж.

Едно такова място е цялото западно крайбрежие на Северна и Южна Америка, което се мие от Тихия океан. Това наподобява необичайно, защото на тези крайбрежия са ситуирани страни с удобен климат като Чили, Мексико, Съединени американски щати и Канада.

Истината се крие в характерните климатични условия на Тихия океан, написа pochivka.blitz.bg. Оказва се, обаче, че въздействието им надалеч надвишава територията на тази страна и в следствие водите от Аляска до Огнена земя остават съвсем пусти.

Даже на топлите места хората не смеят да влязат във водата за дълго време. Дори в горещия и обитаем Лос Анджелис има доста малко къпещи се. Виновник за това е студената вода, която отблъсква хората.

В допълнение към студа има големи талази, които въобще не улесняват плуващите. Освен това водата в океана е мръсна и никой няма изключително предпочитание да влиза в нея.

На север, по цялото крайбрежие на Канада, е още по-студено и на хората през разум не им минава даже да натопят крайник в Тихия океан.

Дори на юг в известния мексикански курорт Акапулко сезонът е къс, а на живописния полуостров Калифорния хората избират да се топят във водата единствено с защитни костюми.

Същото важи и за страни като Гватемала, Коста Рика, Салвадор, Никарагуа. Може би единствено в Еквадор, който е ситуиран на екватора, плуването е малко по-приемливо.

Тихият океан е най-големият и най-дълбокият и водите му не могат да се стоплят до температури, които са удобни за хората да се къпят в него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР