Винаги се е знаело, че агресивните хулигани и побойници се

...
Винаги се е знаело, че агресивните хулигани и побойници се
Коментари Харесай

Антисоциалното поведение влияе на мозъка

Винаги се е знаело, че нападателните хулигани и побойници се пробват да компенсират нещо, което им липсва. Оказва се, че това е било по-малък мозък. Проучване разкри, че хората, които крадат, тормозят и лъжат, имат по-малък мозък спрямо елементарните хора, като упоритото антисоциално държание е породено от анормални промени в мозъчната конструкция, оповестява „ Сабах ".

Според проучванията, оповестени в списание „ The Lancet Psychiatry ", откритията дават доказателства, предполагащи, че хората, които демонстрират непрекъснато антисоциално държание като неистина, кражба, импулсивност, експанзия и липса на угриженост за другите (с други думи, социопатично поведение) имат съществени невропсихологични разлики, съобщи БГНЕС. Като част от проучването учените сканират и проучват резултатите от ЯМР на 700 индивида, разделяйки доброволците на три групи, категоризирани по държанието им. Първата група е от хора без анамнеза за трайно антисоциално държание, втората с нарушавания на антисоциалното държание единствено в юношеска възраст, а третата с антисоциално държание през целия живот. Установени са присъщи разлики в структурата на мозъка при 80 индивида с настойчиво антисоциално държание дълго след юношеството. При 45-годишен индивид, който от детството е проявявал антисоциално държание, е открито, че има понижена външна повърхнина и по-тънка кора в елементи от мозъка, свързани преди този момент с такова държание.

Индивиди с настойчиво антисоциално държание имат по-малка междинна повърхнина и по-ниска междинна дебелина на кората от хората, които не демонстрират сходно държание. Времето на биороботите наближава Времето на биороботите наближава Неврофизиолози от Съединени американски щати сътвориха първообраз на " биоробот ", като свързаха откъс от гръбначния мозък на плъх с изкуствено основани муску... Прочети повече „ Възможно е структурната разлика в мозъка им да затруднява развиването на обществените умения ", споделя доктор Кристина Карлиси от Университетския лицей в Лондон, водещ създател на проучването. Карлиси добави, че такива хора се нуждаят от повече съпричастност и „ биха могли да се възползват от повече поддръжка през целия си живот ". Въпреки че изследването отваря доста порти за бъдещи изследвания, са нужни още проучвания, с цел да се дефинират по-силните причинно-следствени връзки сред антисоциалното държание и анормалната мозъчна конструкция, като се вземе поради дали сходни структурни разлики са резултат от генетика или околна среда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР