Винаги се е казвало, че парите не носят щастие, но

...
Винаги се е казвало, че парите не носят щастие, но
Коментари Харесай

Изчислиха заплатата, която ни прави щастливи

 Винаги се е казвало, че парите не носят благополучие, само че в днешния свят наподобява, че двете понятия са по-тясно свързани от всеки път. Постигането на финансова непоклатимост, със заплата, която покрива главните потребности, отдаването на някои прищявки и спестяването е от значително значение за реализиране на мира. Но какъв брой би трябвало да бъде тази цифра?

Проучване на Adecco за щастието на работното място, извършено от Adecco Group, разкрива смисъла, което така наречен Емоционална заплата има за служащите и чиновниците през днешния ден. Която има повече общо с това, че те се усещат удобно в своето състояние и работна среда, в сравнение с със заплатата, която получават.

Какво е належащо, с цел да бъдеш благополучен на работа?

В Испания се удостовери за първи път в осем издания на гореспоменатото изследване, че най-важното за щастието на работното място е гъвкавото работно време или положителният работен график, нещо фундаментално за координиране на персоналния и професионалния живот.

Второ - да има добра работна среда, т.е. равнището на обществени взаимоотношения и другарство в работната среда. По същия метод съществуването на добър началник или водач е различен фактор, който способства за чувството за това благополучие.

Вече на четвърто място в резултатите от това изследване е заплатата, нещо, което въздейства върху персоналния живот на служащите, само че въобще не се появява преди всичко в изследването, т.е. не е главното нещо.

Оказва се, че през днешния ден, с цел да бъдат щастливи на работното място, огромен брой испанци избират да изберат позиция с добър график, добра атмосфера и приятелство, и с добър началник, вместо да се отхвърлят от всичко това, с цел да получават повече.

Колко ви е належащо, с цел да бъдете щастливи?

Все отново заплатата повлияе на виталния стандарт на индивида и затова може да донесе благополучие. Изследване, извършено от психолога Андрю Т. Джеб от университета Пърдю и оповестено в списанието Nature Human Behaviour, се пробва да пресметна каква е заплатата, която ви разрешава да бъдете щастливи.

Това изследване, в което участваха 1,7 милиона души по целия свят, стигна до заключението, че в международен мащаб удовлетворението във връзка с заплатата за реализиране на прочувствено благоденствие се нуждае от 50 000 до 60 000 евро годишно.

Тази цифра варира в обособените райони, тъй че в западноевропейския район оптималният приход за реализиране на прочувствено благоденствие е сред 48 000 и 61 000 евро годишно, както показва GQ, представени от " DarikNews ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР