Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други

...
Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други
Коментари Харесай

Радев: Винаги съм защитавал българския интерес. Мнозина от политиците в парламента и правителството защитават чужди интереси

Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други страни. Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление. Очевидно в доста случаи небългарските. Кое задава тяхната политика? Това съобщи президентът Румен Радев във връзка рецензиите след срещата му с президента на Украйна Володимир Зеленски.

" Никога не съм отказвал да приема президент по негово гледище. Но когато министър-председател реши да предложения президент институционалният разговор изисква най-малко да бъде координиране с мен преди тази покана, а не да бъда уведомяван за към този момент подхванати стъпки ", добави президентът. 

По думите на Радев в тази обстановка най-лесното е било да не организира тази среща, само че съгласно него това не е добър сигнал за България, изключително към 300 000 българи в Украйна. 

" Надявам се Министерски съвет да съблюдава обикновените правила на протокола ", добави президентът.

Наливането на повече оръжие усилва риска от тази война, изясни Радев.

Как по този начин внезапно Народно събрание реши да развърже ръцете на Министерски съвет и да източи запасите от оръжие за българската страна?, попита той. 

„ Нали не си вършиме илизии, че скоро ще имаме ново оръжие. “, добави още Радев.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР