Винаги съм си представял ролята на президента като институция е

...
Винаги съм си представял ролята на президента като институция е
Коментари Харесай

Борисов: Радев трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. Хареса му 2.5 г. еднолично да управлява

„ Винаги съм си представял ролята на президента като институция е като сплотяваща. Радев към този момент мъчно прикрива разочарованието си, че има постоянно държавно управление. Някак си му хареса две години и половина еднолично да ръководи. Ние знаем, държавното управление не е идеално, ние знаем какви вреди нанася това ръководство на всяка една от партиите, по тази причина даже механизъм или съдружно съглашение не можем да подпишем, само че е неоспорим факт, че обществото се успокоява, неоспорим факт е, че изключително във външнополитически проект работим доста добре, несъмнено е, че с приемането на бюджета и корекциите, които направихме за защитата, Министерство на вътрешните работи, правосъдната защита и Национален осигурителен институт, вероизповеданията, към този момент ще имаме постоянен бюджет, приходните организации да проработят по-добре с Министерство на вътрешните работи в комплект “.

Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка следващите рецензии на президента против съуправляващите обединения.

„ Знаем какъв брой е мъчно – диаметрално противоположни партии. Но в това време приготвяме конституционната промяна, която имаме намерение до Нова година да е реалност. Възнамеряваме до тогава да са определени висшите правосъдни препоръки в другите колегии, да има определен нов основен прокурор. Неща, които от 20 години хората чакат. Така че ще си понесем вредите “, увери Борисов.

От проучванията обаче виждаме, че хората са търпеливи – по-добро от това не може да се сътвори, добави той, визирайки последните социологически данни на организация „ Тренд “. Много партии приказват, само че си представяме противоположния вид – „ Възраждане “ първа политически мощ, с кои ще работят? Веднага ще изпадне в изолираност, уточни той пред публицисти в коридорите на Народното събрание тази заран.

„ Така че да, мъчно е на всеки от водачите му е проблем да удържа безусловно партиите си, а и идните локални избори основават в допълнение напрежение “, разяснява още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обаче не е удовлетворен от новия зам.-министър на стопанската система Ивайло Шотев, който подаде оставка като народен представител, с цел да влезе в министерството. Определи назначението му като „ реституция на децата на някогашната Държавна сигурност “.

„ Баща му ми е другар, само че беше началник, когато аз работех в пожарната, на ДКМС на Министерство на вътрешните работи. Говорим за деца. Да, някой ще каже „ Да, но те не носят виновността на родителите си “. Но прави усещане “, сподели Борисов. Той схванал за назначението от медиите, само че изясни, че не се „ бъркал в назначенията “.

Вчера се зароди напрежение сред сътрудниците в ръководството, откакто съпредседателят на „ Промяната “ Кирил Петков разгласи, че ПП-ДБ внася плана за прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “. По-късно обаче Борисов описа, че концепцията е била на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Демократична България.

„ Ние с грешките се учим всички, приказвам в множествено число. Проектът за конституция би трябвало да бъде изработен и конституционното болшинство, което ще го отбрани, дружно би трябвало да излезе и да го показа пред обществото, тогава има късмет. Аз знам, че съм приел времевата рамка до края на годината това да е реалност “, изясни Борисов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР