Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и

...
Винаги съм се гордяла със силата на американската демокрация и
Коментари Харесай

Посланик Мустафа: Шести януари беше мрачен ден за Съединените щати

Винаги съм се гордяла със силата на американската народна власт и мирният преход във властта, чрез почтени избори, е в сърцето на тази народна власт, се показва в изказване на дипломат Херо Мустафа, оповестено във Facebook страницата на посолството на Съединени американски щати в София.

Шести януари беше тъмен ден за Съединените щати, отбелязва посланикът.

" Ужасните подиуми във Вашингтон, на които станахме очевидци, бяха принудителен опит да се подкопае нашия либерален развой. Това беше неправилно и не демонстрира това, което сме ", декларира тя. Присъединявам се към водачите от целия политически набор в Съединени американски щати и по света в заклеймяването на тези дейности, заявява Херо Мустафа.

Свободата на словото и правото на съдружие са извънредно значими и ние продължаваме да поддържаме мирните митинги като основен принцип на демократично изложение, показва още посланикът.

" За благополучие похищението над нашия храм на демокрацията - постройката на Капитолия в Съединени американски щати - беше предотвратено и тези, които участваха в този престъпен акт, ще бъдат преследвани от закона. Нашите законодатели се върнаха незабавно на работа и потвърдиха резултатите от демократичните ни избори. Президентът Тръмп сподели, че на 20 януари ще има равномерен, естествен и безпроблемен преход на властта към новоизбрания президент Байдън. Демокрацията надви ", отбелязва Херо Мустафа.

Аз съм признателна за огромната поддръжка от страна на българите, които споделят нашето виждане, че демокрацията е развой, който зависи от мощни институции и от хора, имащи куража да ги пазят пред лицето на всяко предизвикателство, декларира тя. Съединените щати ще излязат по-силни и по-мъдри след този тест за нашата народна власт, счита дипломат Мустафа.

Тези от нас, които имат вяра в демокрацията - в Съединени американски щати, в България и по целия свят, би трябвало да препотвърдят своя ангажимент постоянно да я ценят и пазят, показва тя в изказването си.



По-рано през днешния ден стана ясно, че още другата седмица в долната камара на американския Конгрес може да се състои избор за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР