Винаги съм разбирал политиката с основна задача - да събираш,

...
Винаги съм разбирал политиката с основна задача - да събираш,
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Основна задача в политиката е да търсиш единство

Винаги съм разбирал политиката с съществена задача - да събираш, а не да разделяш, да бъдеш на пулса на публичното мнение, да улавяш публичните потребности, да разбираш сигналите, които ни дават българските жители и на тази основа да формулираш своя политически дневен ред
Това сподели по време на съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Според него огромна паника измежду редовите социалисти провокира чувството за вътрешнопартийно напрежение.

" Груб вътрешнопартиен спор, който се води главно в медийното пространство и част от който е трансфериран в медиите на самата партия, провокира даже омерзение в нашите членове и симпатизанти и неизбежно води до тотално разделяне във всички вероятни органи на Българска социалистическа партия. " - акцентира Кирил Добрев.

Според него Българска социалистическа партия все по-често е упреквана, че предлага политика " на парче " и не докарва самодейностите си до дъно.

Кирил Добрев обърна внимание и на съвсем 3-те месеца карантина, която съгласно него се е отразила на партията.

" За разлика от другите партии, които се събират преди избори, Българска социалистическа партия постоянно е водила пълностоен партиен живот. При нас всеки ден нещо се случва, тъй като ни свързват напълно други неща – хрумвания и обичаи ", добави Добрев и съобщи, че като отговарящ за партийната активност в левицата е направил всичко допустимо, дружно с сътрудниците си от организационния отдел да се комуникира сред структурите и да бъдат подкрепени в изискванията на рецесия.

" Благодаря от сърце на всички общински ръководители, на всички общински структури и юношески организации, които участваха в голям брой забележими и невидими доброволчески и дарителски акции. Успяхме да създадем по този начин, че всеки един партиен член, който има потребност от нещо, та даже от информация - да получи помощ и да има противоположна връзка. На доста места принуждавахме общинската и държавна администрация да извършва функционалностите си ", разясни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

Добрев не пропусна да благодари и на народните представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и на кметовете на левицата, които бяха в тясна връзка с хората в регионите си.

" Рестартирането на вътрешнопартийната акция би трябвало да се случи, откакто си създадем политически разбор, тъй като поддръжката към Българска социалистическа партия към този момент е изменена. Междувременно нашата горделивост " Визия за България ", която ние промотираме 2 години, внезапно стартира да се извършва от ГЕРБ. Какви са аргументите за това? Защо се стигна до тук? Това ще бъдат съществени въпроси на идните конференции и желаеме или не, хората ще ни питат " - аргументира се Кирил Добрев.

Той не скри огорчението си, че през последната година една догадка за негова кандидатура на вътрешнопартийния избор е разделила партията.

" Не е загадка, че от много време имаме съществени разлики с ръководителя на партията. През цялото време като зам.-председател съм бил правилен към нея, само че предан само и единствено към Българска социалистическа партия. Не одобрявам и в никакъв случай няма да приема водеща политика в партията да бъде разделянето. Не одобрявам всеки, изразил друго мнение, да бъде заливан с мръсотия, определян като зложелател, ГЕРБ-аджия, подлога на Бойко Борисов и прислужник на Делян Пеевски. Не одобрявам особеното мнение да се пояснява като интервенция от външни сили и зависимости, а подозренията за благосклонности, да бъдат наказвани с уволнения ", беше безапелационен Кирил Добрев.

Според него всички социалисти, които имат партийна памет, са наясно, че сходно отношение към приятели, дава кратковременен резултат, само че в дълготраен проект основателят постоянно попада в клопката на личните си думи и дейности.

" Българска социалистическа партия постоянно е била идея, а не нечия благосъстоятелност ", приключи изявлението си Добрев.

До този миг извършените конференции и общи събрания в Българска социалистическа партия са 136, като за ръководител на партията има 47 номинации. Предстои да бъдат извършени да бъдат извършени още 164 конференции и общи събрания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР