Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има

...
Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има
Коментари Харесай

Сестрата на премиера: В медицината не трябва да има...

Винаги съм казвала, че в медицината не би трябвало да има политика. Този мораториум не трябва да се политизира. Това разяснява за утринния блок на Нова телевизия сестрата на премиера Бойко Борисов доктор Красимира Иванова, която повече от 35 години е в системата на опазването на здравето.

Сега тя работи като шеф на отделението по неонатология в столичната АГ болница „ Света София”. Изказването й идва след бурните разисквания на мораториума върху новаторските медикаменти и пациентите с онкологични болести. По думите й преди всичко би трябвало да се гледа изгодата за болния човек и с какво може да се помогне.

„ Това са страшни болести. Моето семейство е минало през целия този пъкъл - първо с майка ми, след това с татко ми, който умря от хепатит С поради кръвопреливане “, уточни доктор Иванова. Според нея Здравната каса би трябвало да поема финансово всички новаторски лекувания при тежките и редките болести за пациенти, които са здравно обезпечени. Това е заслужено, счита сестрата на министър-председателя.

" Майка ми имаше рак. Тя беше и относително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път. Много късно разбрах, че имам израстък в мозъка. Слава Богу той не беше толкоз заплашителен и съумях да оцелея ", показа още доктор Иванова.

Д-р Иванова уточни, че е извънредно значима предварителната защита на тежките болести и че това е изключително значимо за това последващото лекуване да е сполучливо.

Тя описа, че през вчерашния ден се е видяла с брат си Бойко Борисов, само че не са коментирали тематиката за мораториума върху новаторските медикаменти.

тагове Красимира Иванова Бойко Борисов сестра медицина политика
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР