„Винаги съм казвал, че имаме нужда от бързо, но не

...
„Винаги съм казвал, че имаме нужда от бързо, но не
Коментари Харесай

Ковачевски: Имаме нужда от бързо, но не от прибързано решение за България

„ Винаги съм казвал, че имаме потребност от бързо, само че не преждевременно решение “, сподели министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, в отговор на въпрос дали има опция до юни да бъде вдигнато ветото на България за старта на договаряния на страната за участие в Европейски Съюз. По думите му сега се водят диалози, само че към момента няма взаимно задоволително решение.

„ Външните министерства на двете страни работят по политически въпроси. Тези политически въпроси се разискват на срещи в сходство със стандартите на интернационалните връзки. В момента работим по продан на хрумвания по отворени политически въпроси и щом има документ или решение, което е задоволително и за двете страни, то ще бъде обявено на институциите в България в сходство с техните законови процедури, както и у нас, в сходство с нашите разпореждания и нашите закони ", сподели министър председателят Ковачевски.

Той акцентира, че няма секрети договаряния и диалози по този въпрос и че всичко, което се разисква, към този момент е известно, връзките с България се основават на откровена връзка сред двете държавни управления и сред двамата министър председатели. „ Работните групи към този момент работят с съответни резултати в региона на стопанската система, инфраструктурата, образованието, културата и европейската интеграция. Вече подписахме редица меморандуми въз основа на работата на тези работни групи и имаме съответни стъпки в разнообразни области “, сподели Ковачевски.

Що се отнася до информацията, че има лица, които работят в държавни институции и които на процедура са работили против реализира на съглашение сред Република България и Република Северна Македония, Ковачевски посочи, че с министъра на външните работи Османи са имали информация още от първия ден, само че това е класифицирана информация Министерството на външните работи я е придвижило към съответните служби.

Димитър Ковачевски през днешния ден посети обновеното онкологично поделение на „ Университетска клиника по детски заболявания “ в Скопие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР