Винаги съм бил за общите европейски решения. Мисля, че в

...
Винаги съм бил за общите европейски решения. Мисля, че в
Коментари Харесай

Борисов: Много съм европеец, но българите са ми на първо място

„ Винаги съм бил за общите европейски решения. Мисля, че в тази ситуация позицията ни за мигрантите е наедно правилна със всички. Парите не са въобще проблем. Аз съм за взаимност. Като решим всички какво да вършим, сядаме и се разбираме какво да се прави с тези мигранти в Европа. Аз не мога да си разреша да поемам риска, тъй като той може да има толкоз непоправими последици в дълготраен проект. 6 месеца работихме върху дъблинското съглашение. Винаги съм се прекланял към Ангела Меркел, тъй като тя е солидарна ”, сподели по време на брифинг, министър председателят Бойко Борисов, представен от " Канал 3 ".

„ Преди няколко години са минали над 60 000 мигранти. 20 от тях по време на  управлението на Българска социалистическа партия. Разбира се, че би трябвало да бъдем солидарни. Към тази дата, единственото, за което се приказва интензивно е преразпределението. Гърция би трябвало да бъде освен към България правилна ”, сподели още той.

„ Въпреки огромния хейт от България, аз си приказвах с Ердоган и пазенето на границата ни е обещано за образец. Много съм европеец, само че българите са ми преди всичко. Трябва да се откри общо европейско решение. Не приказваме за незаконните мигранти, а за тези пристигнали на границата и са се записали и потеглят за Германия, Австрия, Холандия.  Като нация, като народ, би трябвало да си държим нашата позиция ”, съобщи министър- ръководителят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР