Винаги с Европейския съюз, никога срещу Русия. Това коментира в

...
Винаги с Европейския съюз, никога срещу Русия. Това коментира в
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Русия е „путинизирана”

Винаги с Европейския съюз, в никакъв случай против Русия. Това разяснява в изявление за полския вестник " Жечпосполита " Симеон Сакскобургготски. Той перифразира думите на своя татко цар Борис III, който беше споделил: " Винаги с Германия, в никакъв случай против Русия ".

Пълният текст на изявлението е оповестен на уеб страницата на " Монитор " в превод от полски език на журналиста Красимир Крумов. Част от него е и на формалния уебсайт на Симеон Сакскобургготски.

" Русия е " путинизирана”. Един човек не съставлява цялата страна. Президентът, макар че му поисквам положителното, няма да живее постоянно, а огромната и заможната страна ще живее. Представете си каква политическа и икономическа мощ би бил съюз сред Европейски Съюз и Русия – не срещу, а като противотежест на Китай, да вземем за пример. Това е напредничавото мислене. А не такова, когато се опрости, че щом не харесваме Путин, автоматизирано би трябвало да ненавиждаме Русия ", показва Сакскобургготски.

На въпрос по какъв начин ще повлияе войната в Украйна на връзките на българите и руснаците, той дава отговор: " Ние сме прекомерно дребни, с цел да изменим нещо. Бих споделил това: би трябвало да се поучим от минали неточности и да знаем кое е в наш интерес. Трябва да се научим да четем карти. Тази рецензия и раздразнителност идват от Запада. Като се има поради историята на съветското общество, по какъв начин можем да чакаме то да бъде ръководено по изцяло либерален метод? В чисто географски смисъл това е страна, толкоз голяма, че ръководството ѝ е огромно предизвикателство. Ако се сложим на тяхно място, обикновено е режимът да е малко по-авторитарен ".

" Нека помислим къде биха били в този момент европейските страни, в случай че нямаше Европейски Съюз? Националните желания от осемнадесети или деветнадесети век не биха били признати през 20 век. Ето за какво считам, че решението на Обединеното кралство да напусне общността беше колосална неточност. Британската общественост на нациите е изчезнала, единствено Съединени американски щати и Канада се броят. Следователно в този смисъл всички ние би трябвало да се грижим повече за наличието в общността и единството на Европейския съюз. И даже да виждаме някои от неговите отклонения, и да не се усещаме изцяло щастливи в него, още повече би трябвало умерено да оценим какви вероятности ни дава Съюза, с цел да се надигнем пред фантазиите си и – в случай че мога по този начин да се изразя – да се успокоим малко ", показва той.

Сакскобургготски акцентира, че има две неща, които не можем да променим - историята и местоположението си на картата. " Трябва да преглеждаме участието в общността като развой на консолидация и взаимно подсилване, а не като нещо, което нарушава нашата народност или полезности. Когато бях министър-председател, хората споделяха, че в този момент е моментът, когато съм на власт и мога да изградя Велика България. Питах: " Какво в действителност значи това?”. " Върнете си териториите, които в миналото са принадлежали на татко ви”. Но аз отговарях по същия метод – през днешния ден Велика България е стопански мощна България. Историческите граници на страната нямат значение. Нашите съседи също биха могли да желаят връщането на Велика Сърбия или Велика Югославия и тогава териториите на нашите империи биха се припокривали (смях). Икономиката и общоприетите демократични процеси съставляват същинската мощ на страната ", декларира той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР